設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ming

[喇叭組合] MK Sound 5.1

進階玩家

咁而家既MK又吾係差既. 不过比人感覺係MK同M&K係一脈相承,新MK用左舊M&K既技術制造. 攪來攪去都係印象蕪胡. 有c hing 提議MK代理攪场MK與M&K比較测試咪得啦.但係無回應, 我估將來都無. ...
ryanenen 發表於 2009-5-29 13:35

如果新野真係咁堅...搞試聽會有幾咁難?
講來講去都搞唔成....答案好明顯....

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

ryanenen 兄

可能係工作上嘅關係
我覺得出post畀comment係應該中肯O的, 而且應該係O的實際嘅O野支持好O的
如果係自己聽/睇過覺得唔掂(even係個人口味), 可以話唔掂, 點解唔掂...
正因為每人口味唔同, 所以講出點解自己會覺得唔掂係好緊要
但如果自己無親身試過但因為某某forumO的前輩話咁...就當O左自己試過咁,就有點兒
MK O的負面O野我O係上年10月買MK之前已經聽過晒, subwoofer都試過好多隻
不過我自己係MK嘅用家,我都唔想多講

另外, 有感而發
呢三幾個月呢個fourm旺O左好多,
而各版主都好用心咁想攪好過forum
但我開始見到有人亂畀comment
如某某唔掂.但某某牌子無出過果樣產品,
一陣又話某某係賣咁平可能係翻版(唔係講MK或M&K事件)...
講真呢度已經同3,4月個前嘅76好唔同, 可能已經有打手..

我以新人嘅身份建議新人自己睇/聽多O的..
口水多多, 唔O岩聽講聲對唔住
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

ryanenen 兄

可能係工作上嘅關係
我覺得出post畀comment係應該中肯O的, 而且應該係O的實際嘅O野支持好O的
如果係自己聽/睇過覺得唔掂(even係個人口味), 可以話唔掂, 點解唔掂...
正因為每人口味唔同, 所以講出點解 ...
chhanthony 發表於 2009-5-29 14:09

........大家討論下, 有打手好又, 冇打手又好, 始終一個 forum都係比人討論, 如果太 hard sell同太假既言論, 我估都應該大家睇得出既, 我地做唔到個個 post都去驗證一下所講既野既真確性, 不過, 我地就可以 keep到大家既討論氣氛, 同埋係真正用家同埋吹水用家, 都好易分得到既!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我係問有無自己親耳聽過M&K同MK嘅實際分別
唔係單靠睇網上嘅hearsay, 又或者係聽呀邊個邊個講
我自己無聽過M&K係點, 所以我講唔到MK同M&K嘅分別
chhanthony 發表於 2009-5-29 13:15

You will never get the authoritative answer from public forums.  Ask someone who are trustworthy and neutral enough to answer your questions.  Some facts (or rumors) cannot tell in public or will be sued by others, you see?

One thing I can say is, if anyone choose MK Sound, there are many other choices another than MK.  Why don't do more research on the internet first?  The best example is $23600 for a new MK 350 MKII, there are loads of other top-line subwoofer can be choose at this price range.  Money is to be spent in a smart way. :)

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

........大家討論下, 有打手好又, 冇打手又好, 始終一個 forum都係比人討論, 如果太 hard sell同太假既言論, 我估都應該大家睇得出既, 我地做唔到個個 post都去驗證一下所講既野既真確性, 不過, 我地就可以 keep到 ...
小瑟 發表於 2009-5-29 14:14

同意......最緊要平和討論,我話件嘢幾都好無用,未必適合你,聽完睇完各Ching意見,最緊要自已去試,自已收貨為實!

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

始終大陸做...又咁貴...令人難以接受...
Ferrero 發表於 2009-5-29 13:30

今時今日大唔大陸做同貴唔貴,唔係選購問題所在,最緊要產品係有質素同值得!

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

另外, 有感而發
呢三幾個月呢個fourm旺O左好多,
而各版主都好用心咁想攪好過forum
但我開始見到有人亂畀comment
如某某唔掂.但某某牌子無出過果樣產品,
一陣又話某某係賣咁平可能係翻版(唔係講MK或M&K事件)...
講真呢度已經同3,4月個前嘅76好唔同, 可能已經有打手..
chhanthony 發表於 29-5-2009 14:09

雖然我唔係加入好耐,但係我都覺得係同以前有D唔同
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

同意......最緊要平和討論,我話件嘢幾都好無用,未必適合你,聽完睇完各Ching意見,最緊要自已去試,自已收貨為實!
maner394 發表於 2009-5-29 14:26

岩勒, 始終都係信自己眼同耳, 上網都係搵下料, 當然打手會比錯料, 不過買野都要自己試, 唔可以盲目聽人講呢!!!

另外我之前提升左個權限等級, 就係希望大家可以多個地方可以了解講出產品意見時既可信性, 如果新手同註冊會員只係識講邊隻點好點好, 大家都有腦可以估到呢!!!

巴士果邊就冇等級之分, 所以有時邊個係打手邊個係真用家, 都唔係咁易分到呢!!!~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

1萬

黃金玩家

245141525 發表於 2009-5-29 14:33

個fourm 個方向同理念係無變,個fourm 人多咗紅咗,自然會有人來取好處,最緊要係自已無變咁咪得囉!

5萬

總版管

245141525 發表於 2009-5-29 14:33

多人識左, 自然真係會有人睇下有冇機會有商機, 呢點成正比呢.
我地只可以盡做呢!! 如果可以, 大家可以直接 PM我比多D意見我架.
因為管理既人依家唔止我一個麻, 所以大家既意見正好比我可以歸納返整個版既管理方針呢~~
MANY THX~~~

Post76玩樂網.