設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[討論] AV 友人網上購物的不快經歷分享

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

絕對係干犯私隱權!

進階玩家

Wii-Wii 版主,
我的立場早在 AV-forum 時己很清楚....你check我的 ID 地址, 沒有用任何其他網名..

正因爭論 WOOFER線而起...而你可不知我正不斷去探討問題所在, 當中也因親自應承小瑟兄不留言, 所以
才PM去跟進一些網友不明白的事情. 請不要柵掉我的文章, 這是今晚發生之事之前....我一早 PM出去的說話....這能證明我的人格....是否是你影射的網上生意人. 我覺得生意可以不做, 人格不可亂給踐踏...對話中你見我從無對人仇視...祗是希望要更進一步, 查證事件
但網上有很多人賣野...而剛由 我的WOOFER線爭論而起...聯想是本人不足為奇

燒拖板之事, 我也有和網友討論過這些拖板, 沒有牛, 直接 220V去220V, 不需穩壓部份
拖板要燒, 一定是負荷太多電器才會自燃. 但用上單支線已足夠A數, 唔係散芯線

一係dvdp燒機, 但凡漏電的, 水氣(漏電斷路掣)一定先跳掣, 一係拖板無防雷功能...而遇雷擊, 或在村屋發生
因無牛無穩壓部份(穩壓部份電容老化令致電壓不穩而過熱是一般火燭的原因, 另外就是負荷過重)...真的不明燒的原因.....

所以火燭都係電腦牛. 風扇過熱...拖扳拖上拖..電器牛的穩壓質數...所以真唔明

所以希望你找你朋友問番是何事? 係我的問題. 一定澄清交待

拖板不是我的品牌, 同青華, 新德克一樣, 人人都可以自己上國內買
且年多前也有其他賣家在賣..但這篇文章可變網上公審啊...
我真的是不負責任的人嗎? 不誠實的人不是自然淘汰嗎?

真是非常傷害

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

YAU-DDL 兄,有關 [[ 未經版友同意,公開私人信息 ]] ,
你的確係唔應該咁做,你認為自已被"沬黑"要出來平理係可以理解,
你亦可以發言叫支持你嘅版友出來為你說話,但未經當時人同意,
就將和版友私下對話內容公開,此做法有無顧及各版友感受?
Post76 我們手牽手,互相信任,共進退!

進階玩家

當中有些版友和我通過電話, 鼓勵我講清楚..
而對版主們的一些 pm內容, 全祗是我的文章和pm...所以我也沒有涉及他們的私穩和回應

好...我改一改吧

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

絕對係干犯私隱權!x2
未經版友同意,公開私人信息
未經當時人同意,就將和版友私下對話內容公開,此做法有無顧及各版友感受?

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原來你悟會小弟影射 ddl 兄,再一次講句抱歉 ! 小弟絕無此意,發此帖只係同 maner394 係另一個貼談及新手買野出事,自己都係新手,二來聯想到新手少係網上買野,所以發帖提醒。而且一再提出 MAIN POINT 唔係產品質素有無問題,係對產品售後服務唔應帳呢點。你放心我地唔會 delete 大家既帖,如果我個人既分享令你個人有影響,在此就留返所有你跟進產品既資料比網友知,以証明你的服務! 我亦在此強調分享既內容絕無指明是 DDL 產品與服務有無問題,只是朋友所講真人真事,大家唔好亂估,以免影響他人!。

post76 唔係一個爭拗之地,唔想在此開任何先例! 大家請記住,呢個和諧網站係比大家分享所知所見,亦希望以事論事,唔好帶有色眼鏡睇人、唔聽、唔 buy 其他人意見都唔好搞事,否則就絕不留手!

Wii-Wii 版主,
我的立場早在 AV-forum 時己很清楚....你check我的 ID 地址, 沒有用任何其他網名..

正因爭論 WOOFER線而起...而你可不知我正不斷去探討問題所在, 當中也因親自應承小瑟兄不留言, 所以
才PM去跟進一 ...
YAU-DDL 發表於 2009-6-2 02:19

進階玩家

褲村龍

76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章

maner394 兄 經佢自己親身體驗後覺得一些產品 (如你所講既 SW-1) 可能未達到他對件產品既期望,他想同其他網友分享經驗互相交流有什麼問題?我非常相信 post76 既朋友都有一定既分別能力,如果件產品係好既,都唔會只係聽一兩位朋友既不滿意見就能改變佢對件產品既信心!

另外都好多謝閣下對 post76 既意見,但我地 post76 既討論題材,討論氣氛,走既方向,未來大計,我地小瑟網主已有明確既計劃,無需閣下粗心。

進階玩家

我已經改了
祗保留我的自說自話的內容了...我怎樣對人...若你覺得我係越描越黑
真的好無奈.....因為pm全是昨天以前發出...且理性看看我是否真的不跟進的人?

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

最後一句,你個產品好與壞都好,我地唔需要同你跟進,如果有版友個人對其它人或產品無悔辱性去分享佢自己感覺,我地公開論壇亦無需加以維護任何人或事,當然大家有証據有打手搞事就可以處理,如果 ddl 兄都有確實資料誰在搞事,無論你是什麼角色我都會盡力幫你!

我已經改了
祗保留我的自說自話的內容了...我怎樣對人...若你覺得我係越描越黑
真的好無奈.....因為pm全是昨天以前發出...且理性看看我是否真的不跟進的人? ...
YAU-DDL 發表於 2009-6-2 02:42

進階玩家

Roy 兄,
小弟尊重你對音響的熱誠...你的知識...
我一早已係AV-forum講和在這向小瑟兄講....好討厭網上爭論....以往亦是怕人事複雜才避去拍賣網, 其他影音網鮮有提及DDL....我好怕嘈交....喜歡聽音樂的人寧可享受多一點音樂....
我今晚應和太太一起看戲的
今晚好唔開心....我喜歡和人討論硬件技術多於生意...係其他網...我的言論都是一致

但到現在如有人認為我係不誠實, 真的好無奈......
我希望76網是開心討論的地方...和UWANTS或 AV forum等一樣...
我對maner394 兄無事, 所以昨晚也pm他解釋並post本人的家居照片和多d交流
希望maner394 兄也不要介意, 祗是誤會一場