設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[主題新聞] 全港影音店黑名單事件簿總覽 ... (不定時更新)

新仔玩家

估唔到呢d黑店仲可以生存到今時今日

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

MK 女人街 節X CD鋪!買假線仲要係高價添!
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

頭先係友誠英京試左成個鍾喇叭,個sales仲有講有笑,個價同其他差唔多,都想係佢度買,想問各位ching依間野 ...
gv16092506 發表於 2011-3-8 19:05

我最近到係佢度買左隻低音,仲送埋低音線(雖然唔係好貴,但都幾識做)!
買開野如睇中其他野有會自動平比你,早幾日都聽左成個鐘喇叭,同個sales傾開計,原來Beyond的亞Paul(黃貫中)都係幫櫬佢地舖頭!

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實好多店鋪都有關系,小心D喇!

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

how about those shops at price.com?
any advise?
thanks!

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

how about those shops at price.com?
any advise?
thanks!

進階玩家

忠信??
Bought something yesterday from this shop and would like to call them to ask some questions, however, till  now 2:00 pm no answer and just doubtful thay they do not open on Sunday?  But this is very unlikely, because most shops should open on Sunday.  
Now I read from the forums, quite a lot of negative comments of this shop.  (I remain neutral at this point as my product is not tested yet) The telephone on their invoice is 27708600, is there any other number or this shop is not open on Sunday?  Thanks

進階玩家

忠信??
Bought something yesterday from this shop and would like to call them to ask some questions,  ...
pchan3933 發表於 2011-3-20 14:07

Further to the above, finally contacted them thru phone as they open around 3:00 on Sunday.  Still remain neutral at this moment.

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

呢個貼出得好好,
過年前見成曈音晌舖大減價,去MK添置梯下有咩好野,行到(變焦圓)11樓,見距地VDH Teatrack Bi-Wire speaker cable 向個架度,我問條友賣几錢, 距話$350/m,不過依架特價$300/m,剩返小小向度,因我塭左Bi-Wire cable好耐,自制又重皮,向無講價情況下買左1 pair 2m,共$1200大洋, 反到屋企一試,向未煲好情況下音質得到比之前明顯改善. 於是反去買多條比隻中置…….過左個幾星期,一去到,奇異事情發生啦,見到個價錢牌(上次無)寫住$300/m有個紅交差向面, 我問返個條友(我同距買個),原來原價根本糸$300/m,距完全悟認得我

我問:下? $300/m重有特價
距話系呀$300/m末減架,
我問:唔系$350/m咩?
距問我:你買左幾多呀?
我: 4m total
距:哦! 5m開始先減呀!如果唔系我咪洩本
我:禁你上次同我講. 我買埋中置咪5m 囉,
距: 你又悟問我,
我: 下?
距:坩啦!你依架買5m, 我計你$250/m啦
我:唔系呀!要坩多做咩呀
距:好線梨架, 買多小小悟怕架
我: 坩你上次又話$350/m減到$300/m,點解個牌$300/m有個紅交差向面,
距:糸呀, 5m麻........ (九悟搭八)

本來一千幾百買到條線升級系件開心慨事,無耐太多唔老實店鋪存在

新仔玩家

友誠大廈11/F
係唔係呀師兄,
見D野都好平下喎