設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 鐵心心

[藍光播放機] 幫05FD換下隻SD卡

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

鐵心心兄,我现在用紧LX71,可否再详细介绍一下改机的其他过程吗?谢谢! ...
billbillchen 發表於 2010-6-24 11:04

其實好簡單,拆機->換卡
c兄在哪裡有不明白的地方??@_@
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

不過我近日發覺load碟係快左30%

進階玩家

QQ
回復 25# 鐵心心

如16楼,nwwedmond兄所讲的:“又砂紙, 又銀線, 又鍍銀IEC, 又Class 6, 部05FD就唻俾你改到變'心心牌''喇...”。话中的砂紙与Class 6我知道怎样搞。但銀線与鍍銀IEC是指是什么呢?如何换呢?可以说详细一点吗?最好图文并茂啦,做福一下像我这样的菜菜鸟,谢谢!

1萬

鉑金玩家

回復  鐵心心

如16楼,nwwedmond兄所讲的:“又砂紙, 又銀線, 又鍍銀IEC, 又Class 6, 部05FD就唻俾 ...
billbillchen 發表於 2010-6-24 16:52

只是換左接線同IEC座,可以看回之前我的文章參考一下^^"
http://www.post76.com/discuss/vi ... 7436&highlight=
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

1萬

鉑金玩家

唔洗丫
05本身個位係好標準

星級玩家

我都岩岩換左張CLASS 6 既SD咭落去!
LOAD BLU RAY真係快左~
如果有唔多等洗既SD咭。。都真係幾值得換左佢~

星級玩家

想問問用CLASS10既4GB...又得唔得同會唔會再快呢?

鑽石玩家

我都岩岩換左張CLASS 6 既SD咭落去!
LOAD BLU RAY真係快左~
如果有唔多等洗既SD咭。。都真係幾值得換左佢 ...
uvula 發表於 2010-6-26 01:30

CHING,

What kind of brand SD card & how many GB you have used? How much ?

Thx

進階玩家

想問問用CLASS10既4GB...又得唔得同會唔會再快呢?
smalltaste 發表於 2010-6-28 17:29

ching 早兩日我都幫部51fd 換左張4gb class 10 SD card

Test: Batman The Dark Knight
由開機到display "NO DISC"
換card 前 (28s), 換card 後1 (31s), 換card 後2 (27s);

由入碟到畫面出WB logo
換card 前 (40s), 換card 後1 (41s), 換card 後2 (37s);

由畫面出load 碟logo 到出畫面
換card 前 (33s), 換card 後1 (29s), 換card 後2 (33s);
計埋人肉計時既error, 換完覺得無o羊料到

其實係咪佢唔十卜class 10呢.....
有個小插曲, 我換card 時發覺我張256mb card 入面個buda folder 入面係無file...
我就咁copy 個buda file 去新card, 插完又開到....會唔係咁所以無料到....
TV :Pionner Kuro 500A
AMP:Pionner LX51
前中置:KEF5001
後置:Mirage Prestige
Sub:Sunfire HRS-8
BDP:Pionner BDP-51FD, PS3 Slim

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

換CARD後一同二係乜意思, 是否代表兩張唔同既CARD?