設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] [PS3/360] 阿修羅之怒 (現已推出~101樓更新實物圖)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

12.26

電玩展今日結束~有去到嘅朋友應該都有試玩過本作吧~冇都唔緊要~如之前報導~1月10號PSN/XBL會推出DEMO~內容會更多~~話說自七星天公佈以黎~遊戲一開始嘅LOGO大佛好似消失咗一段日子~最近CC2放出嘅一批新遊戲畫面中,貌似係中階級嘅巨佛再次出現。

8691620111226_110212_0_big.jpg 8691620111226_110213_2_big.jpg 8691620111226_110212_1_big.jpg 8691620111226_110213_3_big.jpg 8691620111226_110213_5_big.jpg 8691620111226_110213_4_big.jpg 8691620111226_110213_7_big.jpg 8691620111226_110213_6_big.jpg 8691620111226_110213_9_big.jpg 8691620111226_110213_8_big.jpg 8691620111226_110213_10_big.jpg 8691620111226_110213_11_big.jpg 8691620111226_110213_12_big.jpg 8691620111226_110213_13_big.jpg 8691620111226_110213_14_big.jpg

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

1.6

除非本作有約30~50話的內容~否則本人建議CC2唔好再放咁多「劇情」出黎比較好~繼之前嘅第一話演示後,今日CAPCOM再出第二話「復讐するは我にあり」遊戲演示~當中講述阿修羅被七星天背叛嘅情節。

[YoutubeHD]a1N2aLAwvpI[/YoutubeHD]

[YoutubeHD]Ckzp2DC6N9o[/YoutubeHD]

另外~近日CAPCOM ASIA已經放出了《阿修羅之怒》行版的情報~行版(日英文合版)將於2月23日推出~建議零售價為$328~預約特典為Skin Pack及iphone機套。暫時冇跡象顯示行版會推出限定版~
[YoutubeHD]muPF1Uu087I[/YoutubeHD]

黃金玩家

1.10

DEMO現已登陸日服PSN/XBL~有興趣嘅朋友可以去下載~

黃金玩家

岩岩玩完DEMO~打返少少感想~

今次DEMO收錄第五話及第十一話劇情~分別要同七星天入面嘅華仙同阿格斯進行對決~首先要肯定嘅係本作由公佈到現在都係一款互動電影式遊戲~直到今次DEMO~哩個核心都冇任何改變~遊戲大部份時間處於QTE部份~實際嘅動作部份係第五話入面甚少出現~第十一話叫做多返D~不過相對QTE~本作嘅動作部份只算得上襯托之用~哩點其實有好有唔好~但都要等正式版出黎先可以見真章~總知QTE部份的確非常熱血~

本人好欣賞CC2之前開發嘅火影忍者風暴系列~該系列算得上係日本動漫改編格鬥遊戲最好嘅一批~去到今次阿修羅之怒~以第十一話黎講~手感唔會比火影忍者差~但仍然係果個問題~本作貌似係冇連招嘅元素存在~一有類似嘅出現就只會係QTE~

畫面就同之前電玩展嘅感覺一樣~完全浪費咗UE3引擎~但今日再玩多次之後就覺得CC2引入哩款引擎並唔係冇佢嘅道理。UE3嘅電影拍攝功能十分完善及有效率~所以對於「睇片」為主嘅本作黎講的確非常適合。

今次DEMO可以評倒嘅野唔多~因為佢一早就定位成連續劇式嘅QTE遊戲~用一般動作遊戲嘅標準去度未必適合~不過由於我地已經有同樣為互動電影嘅《Heavy Rain》~對於大部份時間只集中於戰鬥方面嘅《阿修羅之怒》明顯略遜一籌。BTW~哩隻GAME本人已經訂咗~希望故事唔好令人失望。

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

岩岩玩完DEMO~打返少少感想~

今次DEMO收錄第五話及第十一話劇情~分別要同七星天入面嘅華仙同阿格斯進行對 ...
@肥狗仔@ 發表於 2012-1-10 15:14

無論如何,今晚一試!

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

1.10

DEMO現已登陸日服PSN/XBL~有興趣嘅朋友可以去下載~
@肥狗仔@ 發表於 2012-1-10 12:15

好的,唔該晒肥狗兄,等後試試先,如果ok就明天去訂.....
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黃金玩家

好的,唔該晒肥狗兄,等後試試先,如果ok就明天去訂.....
DVD迷 發表於 2012-1-10 19:42

今次日版限定版內容還算吸引~如果唸住入手的話可以考慮下~

黃金玩家

X360版DEMO現已登陸港服XBL~有興趣嘅朋友可以去遊戲賣場度下載~

鉑金玩家

No so good.

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

今次日版限定版內容還算吸引~如果唸住入手的話可以考慮下~
@肥狗仔@ 發表於 2012-1-10 19:50

但日版的特別版一定炒到飛起,貴到阿媽都唔應得.....
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140