設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: avmilk

[重低音] 我對JL Audio Subwoofer的一些分享

專業玩家

Milk兄好正的分享!去了二奶聽,好正須然係110,但已經好正!那裡有好價呢?
一個中毒中的新仔!

星級玩家

中毒ing

進階玩家

回復 63# KingS

絕對同意!!! 我都喺二奶聽隻110, 同隔籬隻Sunfire真係唔同級數, 所以一係唔買, 要買就一定係JL.

但size不小, 老細一定唔liky.....

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

回復  KingS

絕對同意!!! 我都喺二奶聽隻110, 同隔籬隻Sunfire真係唔同級數, 所以一係唔買, 要買就一定 ...
thundersnow 發表於 2010-11-12 18:17

F110都吾算大隻囉...
不過以佢身形所做出來的效果又確係幾難令人相信!

星級玩家

JL subwoofer的sub cable 係唔係一定要用1出2?????1出2係唔係會好d???

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

JL subwoofer的sub cable 係唔係一定要用1出2?????1出2係唔係會好d???
thomas430 發表於 2010-11-13 23:07

1 to 1 cable is enough la~
QED / Taralabs are good match with JL!

高級玩家

avmilk Ching,
How to set up the AV audio? the procedure?
Turn on everything? then run a test Bluray? or just run the AV AMP? with or without subwoofers on? then run the subwoofers?
My gears : Sony 85 projector + Schneider Anamorphic lens 1.33xL, Stewart 141" x 60" 2.35:1 screen, Philips 9500, Onkyo PR-SC5507, DIY power amp x 7 (9 channels), Center speaker Dynaudio acoustic M3P, surround Dynaudio acoustic M1.5 x4,
Front side Dynaudio acoustic C3 (old version), Main speaker Kharma Exquistite Midi, Subwoofers JL113x2.
Any advice on the set up for the Sony projector?
Sorry for too many question for a newbie.
Thanks
Projector: Sony VPL VW 1000ES

專業玩家

我都係一樣, 最初都是諗住買sunfire, 後來八卦試聽JL,
諗住都係試一試啫, 就咁就中了毒....

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

想問下 milk 兄,F110 同 F112 嘅反應速度同量感有多少分別,若果客廳聆聽空間若十尺 X 十尺,邊款好 D 呢(深明有大買大原則,但差價可升級其他器材)?同埋探訪過咁多 JL 用家,佢哋隻十仔開到幾多 Volume 就已經夠呢?

高級玩家

我仲未開聲