設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 鐵心心

[藍光播放機] 05FD大咬毒品"藍精靈"[P.8有REPORT]

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小小REPORT:

我煲左一日,係時候試一下享受一下。哈哈
簡單拎了幾隻CD同BD試一下05FD BDP換左FUSE的效果。

我拎左隻"金池"黎聽,我鐘意佢把女聲,有感情,喉底聲好吸引,而且比較暖厚,加上真樂器的配合,佢係我人聲至愛CD

而一TEST之下,感覺好像沒有分別,但細聽一下分隔度同音場深度是提升了一點,結像力穩定了,聲線比之前厚了少許。
可能本身接線已是純銀,不可以想像有幾大幾明顯的提升。

再來試試誇張一點的音場定位同樂器感,我PLAY了一隻LP45的AV SHOW2010,
我選定了第11首的JOHANN STRAUSS JR......,我欣賞這首曲的提琴樂器,
大提琴的低頻同節奏之輕快有力,動態的快速,低頻的力和密感都很正,
而在中段的突然5個方位人聲叫喊的出現,充分考驗定位力同離箱感,對音場同分析力也同樣要求高。
我細心聽後,音場的確比之前深了一點,中低頻飽滿度好了,其他方面分別不大。

再來robbie williams BD,這次用它試畫面,因為真係好鬼立體這套BD,色彩、對比、層次感、黑位、乾淨度都非常之正。
我選了CHAPTER-14,一開波已經覺得好鬼死靚.....不過平日都係咁鬼靚架啦,好吧我留心再睇睇,
明顯地在一些多人出現的鏡頭,黑位同立體感也比之前高了,影像更穩定,色彩好像密度提升了一點,
感覺好像換了一條靚HDMI咁樣

再試鐵甲奇俠2,係人都知佢D低頻勁到阿媽都唔認得,我就是想試試低頻有沒有分別,
我都是試最尾一段,在假園林一段內,炮擊和機關槍掃射的場面,超級勁,
不過一向都係咁勁,所以聽唔出有什麼分別....

可能本身接線已用純銀,所以改善唔叫明顯,但影像方面就比較易留意到的。{:5_88:}
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Iron heart heart hing, you are genius to modify BDP, ho yeah.

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ching,好報告呀!

2萬

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Ching, 真係勁 ... 快快換埋個電容

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

心兄好勁
好手功加埋d靚相, 真係睇到流晒口水

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

買左電容了^^哈哈

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 77# 鐵心心

心心版大 , 買左咩野 電容 ,
可唔可以 整張相 睇睇 !!!

1萬

鉑金玩家

回復  鐵心心

心心版大 , 買左咩野 電容 ,
可唔可以 整張相 睇睇 !!! ...
KUNGKUNG 發表於 2010-11-11 16:13

神秘D,遲D先{:5_87:}
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

05FD大咬毒品"藍精靈"[P.8有REPORT]

鐵心心司兄買咗電容,又有嘢睇,我等我等。

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用