設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: siukit_siuhan

[請教] 入了膽前後很開心, 不過有d唔舒服, 之後雨過天青~!!

1萬

白鑽玩家

條友D fullmusic 胆有事仲系咁sell 我買,正奸商
4pk 發表於 2012-1-6 13:42

咁都得,新胆有事冇得換.
我幾年前係百利宝勁x買咗一對mullard 話唔好聲,老板即回水.

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

咁都得,新胆有事冇得換.
我幾年前係百利宝勁x買咗一對mullard 話唔好聲,老板即回水. ...
umojim 發表於 2012-1-7 11:46

糸咪熟客,貓拿都換比你

1萬

白鑽玩家

回復 72# 4pk

都唔係好熟,可能NOS唔憂賣,
但老板好人事,做生意好老實嘜都話你知.
唔會扮豬食老虎.

星級玩家

我想在這裡澄清一下, 是次小弟事件後, peter已即時致電fullmusic那邊 (或批發等) 告知其fullmusic個別膽有問題 (其實不是壞, 是質量問題, 即容易有燥聲), 那時有一陣短日子他那裡都沒有部分的fullmusic膽賣, 其實他沒可能收貨時隻隻膽也check過, 同埋有時d膽好衰, 要播一陣子問題才會浮現,

所以peter那裡有個好處, 在他那兒入機後通常不會即時取貨, 要在他那裡起碼煲一晚通宵, 一來到客取機時給他一個部機的基本表現, 另有問題的機會也減少, 我那次有事時是部分膽換了全新的, 不過重申不是所有fullmusic的膽有問題, 只是那期個別的膽...

至於他的銷售方法等, 始終是很主觀的問題, 對吧, 買賣是雙方公平, 事實是我部機有問題時soundmaster會即時跟進 (雖然並沒有由我家將有問題的機送返仔那裡, 我亦不介意蝕一次半次的油費或交通時間), 但最後運送至我地方的運輸是他負責的, 並起初頭星期隔日會致打比我, 詢問有關情況, 希望以上澄清幫到各位~!!:)

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

我想在這裡澄清一下, 是次小弟事件後, peter已即時致電fullmusic那邊 (或批發等) 告知其fullmusic個別膽有 ...
siukit_siuhan 發表於 2012-1-7 15:40

C兄你就好la,我隻問題fullmusic系上月尾發生,買之前佢又話佢D胆有保證,無問題,唔同樓上樓下賣D問題胆,點知返到去有沙沙聲,佢話可能我部機有事 人都癲 剩系夾佢對胆有事,弟度買個D就無事 真系神奇之胆

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

C兄你就好la,我隻問題fullmusic系上月尾發生,買之前佢又話佢D胆有保證,無問題,唔同樓上樓下賣D問題 ...
4pk 發表於 2012-1-7 16:26

C兄,咁上去試有無事?

上次我喺佢到買枝膽,一邊胡胡聲,佢咩都無講就換比我。

2萬

鉑金玩家

C兄,咁上去試有無事?

上次我喺佢到買枝膽,一邊胡胡聲,佢咩都無講就換比我。 ...
radhk 發表於 2012-1-7 16:58

上度去有兩班人試近機,佢叫我等陣,等左半個鍾咁上下,我話搞左先得悟得,佢話人地座左成粒鍾都系咁 .........我可以點尼 .....下次再上過去

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

上度去有兩班人試近機,佢叫我等陣,等左半個鍾咁上下,我話搞左先得悟得,佢話人地座左成粒鍾都系咁{:6 ...
4pk 發表於 2012-1-7 17:08

個度D價係咪ok呀?

2萬

鉑金玩家

回復 78# Lester

佢報$2九00,講到出牙血$2七00個價悟系特別平

俄羅斯6sn7 我同佢買
http://www.ebay.com.hk/itm/6N8S- ... 3231#ht_1771wt_1139

臺灣
http://www.ebay.com.hk/sch/ayumi ... =&_trksid=p3686

其他:
TubeDepot.com

上面幾間我買開野,有信譽,重有幾間要揾,你睇下岩唔岩先,之前snoopy C兄有間賣土炮胆,我遲D先做下白老鼠

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

C兄你就好la,我隻問題fullmusic系上月尾發生,買之前佢又話佢D胆有保證,無問題,唔同樓上樓下賣D問題 ...
4pk 發表於 2012-1-7 16:26

可能佢知你唔係佢部機嘅用家所以先咁,佢咁樣其實都可以話佢係小家嘅,就好似我最近買左佢對 fullmusic 大約$700左右,喺佢現場同喺屋企聽都係幾正,效果都有好似加左部 no.11 嘅3成提升,我仲問佢話咁我想買對1-2k嘅膽咪應該重正,之後佢竟然同我講話嗰啲價錢唔夠呢對底玩喎,冇理由有錢唔搵嫁 ?但係對新膽喺我度聽某一首歌某一小點嘅底頻就有啲(爆聲),但係喺佢度就冇事,之後佢都肯比我退返換其他產品,不如你pm我,等我同佢了解吓,睇吓有冇得傾 !