設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: marcolau

終極分屍~忍者外傳2

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

原帖由 j.w 於 2008-6-11 15:04 發表
幾時有中文版?

中文版,我而加咪玩中文版囉........
你個set左日文咩???

專業玩家

遲來的X BOX
重想問下係咪有個散熱器買,好似用USB取電?

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
DVD迷 + 10 恭喜晒!^_^"

查看全部評分

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

原帖由 j.w 於 2008-6-17 16:52 發表
遲來的X BOX
重想問下係咪有個散熱器買,好似用USB取電?

好囉,又多個人中毒...^^

USB散熱器,有....$120~140,
唔好買大陸野,試過熱過頭個散熱器溶左痴住部機,ms唔保架。
不過我都未用過,ps3仲熱過佢.....

專業玩家

多謝dvd迷!

專業玩家

不尅隻忍者打到我癲,等3版个條魚,我打咗2個鐘啊,陰公,重係下忍啊:L
marco兄,有冇秘技Smilies014

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

原帖由 j.w 於 2008-6-19 14:40 發表
不尅隻忍者打到我癲,等3版个條魚,我打咗2個鐘啊,陰公,重係下忍啊:L

用箭儲氣射佢個頭,見佢游緊埋黎就要走過對面
關鍵係買多D藥.....Smilies010

銀級玩家

原帖由 laiho 於 2008-6-19 17:02 發表

用箭儲氣射佢個頭,見佢游緊埋黎就要走過對面
關鍵係買多D藥.....Smilies010

開頭邊有咁多錢買藥Smilies010 Smilies010

專業玩家

咪係:L

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

原帖由 j.w 於 2008-6-19 14:36 發表
多謝dvd迷!

唔洗客氣,呢個我應該要做的,因為我係玩具版主皇!:lol

我現在只玩到水龍那關,我都係玩下忍的,不過一樣死咗N次了?:'( :Q
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

銀級玩家

原帖由 DVD迷 於 2008-6-19 20:08 發表
我現在只玩到水龍那關,我都係玩下忍的,不過一樣死咗N次了?:'( :Q

秘技....龍忍一向都冇d咁野。
DVD迷玩到水龍,都有翻咁上下喎,不是之前你會死得更慘。
分享少少戰法比大家啦.....
其實成隻GAME主力用"飛燕"、儲氣(Y)及"飯鋼落"打,推荐兵器=3級大鐮刀。
另外第5點"疾風"相當有用。

1, 首先盡量先update左龍劍先,因為2級龍劍可以出到"飯鋼落(向敵人XY、XXXY)",此招頭三版必用,之後係update鋼"找",對付狼人,最後大鐮刀,3級大鐮刀儲氣(Y)可以殺盡前方敵人,絕對主力,中段山洞果條蟲用3級大鐮刀儲氣(Y)打停佢再勁片,包你話易打。
2, 唔同兵器對唔同敵人,龍劍等輕形兵器對忍者之類細敵人最快,鐮刀等對付大怪人最好,魚仔等細細粒可以用新月捧或雙節鐮刀。
3, 視點要習慣,如果睇唔到D敵人,可以先放飛鑣就可以知道敵人方向,知到位置後可以就用"飛燕(向敵人A(跳高)+Y)"就可以片向敵人,注意,新月捧冇飛燕。另外如果比敵人遮住,可以噤RT修正視點。
4, 盡可能用儲氣(Y)打,因為分數高。當然,多敵人時要先穿圍再吸魂儲氣。
5, 盡可能唔好企定定,可以用LT閃身"疾風"再跳,因為LT係擋格,所以一般移動可以擋到放人攻擊之如亦可閃到有利位置還拖,打人形大佬都係咁打。
6, 放箭時(即係描準時)可以噤住LT(擋格),細攻擊可以擋到,火同雷就唔得喇。

第三版條魚可以儲氣放箭+擋格射佢個頭,魚仔飛埋黎可以用新月捧,頂唔到可以用忍法,佢游埋黎可以閃身(疾風)再跳去另一邊(唔係對面,而係你一開始在右邊,跳去左邊,因為咁會快D),跳唔到就比佢扣吓能源囉,唔會即死嘅,注意距離,佢一翻肚就可以即時跳過去勁片。