設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[討論] [Post76官方家訪] 新鮮熱辣的 kakamoming 家庭影院

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

會唔會未run in,佢要run半年先開始有d野聽
鐵心心 發表於 2011-2-25 19:08

一來啦真係岩岩買返來冇耐同埋佢唔係日日睇戲, 二來就係線全部都係原裝野, 條電線都打左個折先啦~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

同我的玩具很相似,師兄,前置set大定細呀?
wahwah 發表於 2011-2-25 21:26

張圖係未set前既, 正確係set左大既~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

Hi, how to check 正反相情況?
wally 發表於 2011-2-25 22:15

用他筆一他就知架勒, 你可係度search返 電源相位 都會搵到好多ching分享呢~~

Post76玩樂網.

5萬

總版管

我睇電影就用THX...電視就標準...但都要就器材及個人喜好再個別調教+-光亮...銳利等細節...但可能出 ...
joelcan 發表於 2011-2-26 12:10

對呀, 係係個remote度按 "format" 個制既, 而畫面果日我地都係用標準做基準來調校的!!!

Post76玩樂網.

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

一來啦真係岩岩買返來冇耐同埋佢唔係日日睇戲, 二來就係線全部都係原裝野, 條電線都打左個折先啦~~~{:1_33 ...
小瑟 發表於 2011-2-27 10:34

咁發展空間仲有好大
我E家都越開越細聲
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

恭喜晒,師兄,有新玩具,正呀,我都係想買816,等搬屋中,見到你用我勁開心,流晒口水 ><

進階玩家

哈哈~~~世界真係細, 大家都係76既ching們, calvin兄有時間叫kaka兄上來吹二咀先啦~~ ...
小瑟 發表於 27-2-2011 10:32 AM

He is a ninja XDDD
3DTV: Panasonic P42GT20H (Nano 305)  
AMP: Pioneer VSX-1020 (MAS 50A HP)
BDP: Panasonic DMP-BDT300
F: Roger CS9
C: Bose VCS10
S: AR
SB: Atlantic 153c
FH: MB Quart 460
PB: Belkin Pure AV PF-30

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

回復 1# 小瑟
想問下kakamoming師兄,個中置用的玻璃U字架係邊度買的呢?有無其它size?都好似幾好用!謝謝!

銀級玩家

狐滴

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我咪就係問返做家訪果個desmond囉!!
小瑟 發表於 2011-2-27 10:33

唔該曬

進階玩家

Maverick

The TV stand is very good fit to host center speaker!  I am using the same TV and not mount to wall, having problem to place the center.  Can ching tell me where to buy this TV stand?  Thanks!
200 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼