設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[電源線] MS HD POWER家庭影院打擂台會後討論(已有會後報導了!!)

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

咁係唔係佢哋所有嘅model都係咁嘅呢?會唔會剩係貴價嗰D至係咁嘅咋! ...
jt24 發表於 2011-5-1 23:10

咁呢個問題真係要諗諗...

我無記錯既話個pk次序好似係:
尋日第一round係普通拖板PK佢地既MS-POWER G60(淨係換十仔), 感覺上個十仔包圍感係好少少, 快o的, 不過唔算好明顯.
之後普通拖板PK佢地既MS-POWER G60(前後級+十仔)同換fuse, 呢次個感覺再聽到有分別, 幾好.
最後佢地將Optoma HT806用普通拖板PK佢地既MS-POWER p80, 睇batman就睇到o的detail多咗o的.

G60賣HK$19xx, P80賣HK$23xx, 覺得個價都ok, 不過真係唔知同sine或者其他牌子product pk又會點...

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

尋日第一round係普通拖板PK佢地既MS-POWER G60( ...
ykluk 發表於 2011-5-1 23:21

聽完Ching咁講真係感覺到一分錢一分貨喎!仲有係換埋fuse添!咁可能又唔只咁嘅價位喇喎!即係話用佢平嘅model插十仔同amp可能會出現問題噃!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

聽完Ching咁講真係感覺到一分錢一分貨喎!仲有係換埋fuse添!咁可能又唔只咁嘅價位喇喎!即係話用佢平嘅mo ...
jt24 發表於 2011-5-1 23:26

所以呢個問題都幾難答, 始終唔係好多時間, 而做到既pk戰都只係P80/G60 vs 普通酒店用既cheap cheap拖板...

粒fuse唔知幾錢, 不過佢地可以當抽獎咁送比76版友, 都應該唔會好貴既...我諗...

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

不如問吓 MS 有無美式發售。因本人用緊 OYAIDE MTS-6 想比較两者分別。

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

不如問吓 MS 有無美式發售。因本人用緊 OYAIDE MTS-6 想比較两者分別。
edlsang 發表於 2011-5-1 23:54

佢地website 都有美式
   http://www.mshdpower.com/list_us-filter.html

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

哈哈~~~呢個問題尋日我都問左, 佢地話人地既佢唔知, 不過佢地果D只會將電源中既 NOISE FILTER左, 而將電源 ...
小瑟 發表於 2011-5-1 22:57

多謝大王講解, 令我更加有興趣

1萬

白鑽玩家

回復  leo25

佢地話他們的濾波拖板只是潔淨電源的noise從而令到D器材PERFORMANCE好D
    在家庭影院 ...
chacha1222 發表於 2011-5-1 21:33

明解, tks

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

終於都可以出到呢個會後報導了!!
http://www.post76.com/wordpress/?p=6450
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我D礼物仲未用,有無師兄啱平售。

新仔玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

尋日第一round係普通拖板PK佢地既MS-POWER G60( ...
ykluk 發表於 2011-5-1 23:21

。。。我現在用緊兩隻S20。。唔知和G60差多少了。。。希望快D到HIFI展,或電腦展,通常到時會有特價或多D promotion!
Sources: Innuos Zenith MK3, Accuphase DP-560, UDP-LX500
Dac: Rockna WaveDream DAC, Antelope Zodiac+
Amp: Accuphase E-460,Denon X4700H
Speaker: Atohm GT 2.0, ESS Heil AMT, Elac 241.3, Earthquake,MK