設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ykluk

[~ 原創影評 ~] 《那些年,我們一起追的女孩。》觀後感(有內容)

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

計埋六師兄, 呢套戲今日已經有第三個人向我熱烈推介, 不過......呢套戲, 推介既都係男仔多, 女仔好似唔多覺 ...
小瑟 發表於 2011-10-26 09:29

最好同一位女性朋友/女友/老婆去睇, 睇完我諗佢地會俾到另一個答案你.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

因為大王偷偷地睇咗呢個post, 無啦啦變咗精華!!
ykluk 發表於 2011-10-21 18:03

老實講, 我未睇哂你既REPORT的, 因為我未睇套戲, 唔係好想有先入為主, 依排已經知道太多了, 都唔知幾時先有機會睇!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

haha.....d青春返晒黎,好過用SKII

而家聽緊佢既OST
lkljason 發表於 2011-10-23 21:25

好多人都係睇完戲連隨就OST聽歌架喎~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

呢套戲吸納既觀衆層面非常廣,中年人或青少年都易産生共鳴,而愛情片既賣座后勁亦絕對不容小覰,當年《鐵達 ...
teddy 發表於 2011-10-24 20:20

對, 我都覺得呢套片既後勁會好勁, 因為個勢依家岩岩先開始形成!!!

Post76玩樂網.

5萬

總版管

因為套戲係以男人(仔)角度去拍架嘛!!
ykluk 發表於 2011-10-26 09:59

就係囉, 睇 APPLE講, 呢個跟本就係九把刀既年少時既日子, 所以我唔知女仔睇會唔會覺得唔好睇呢~~~.

http://m.sharpdaily.hk/detail.ph ... &category=daily

Post76玩樂網.

5萬

總版管

最好同一位女性朋友/女友/老婆去睇, 睇完我諗佢地會俾到另一個答案你.
Hon 發表於 2011-10-26 16:03

我睇得都係同老婆睇架勒, 不過呢排都忙, 應該會過埋下星期先!!

應該唔會咁快落呢~~~~

Post76玩樂網.

1萬

13萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章

計埋六師兄, 呢套戲今日已經有第三個人向我熱烈推介, 不過......呢套戲, 推介既都係男仔多, 女仔好似唔多覺 ...
小瑟 發表於 2011-10-26 09:29

可能大部份男仔/佬睇完都話好睇推介, 但據講入場睇, 包括我自己星期六同老婆去睇個場, 嘅觀眾似乎係女多於男, 後生女居多, 佢地嘅反應, 即係包括對柯震東一幕又一幕背面全裸露pat pat嘅戲, 反應仲大過啲男觀眾, 即管睇下隨著陳妍希女神魅力愈嚟愈多人唱開, 會唔會變成入場睇嘅男多於女!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

就係囉, 睇 APPLE講, 呢個跟本就係九把刀既年少時既日子, 所以我唔知女仔睇會唔會覺得唔好睇呢~~~.

...
小瑟 發表於 2011-10-26 16:50

呢個跟本就係九把刀既年少時既日子 --> 原來小瑟兄唔知架? 咁你睇完真係要出個commets黎睇睇la.

鉑金玩家

好好睇,好多回憶,ENDING睇到一路笑一路好想喊.....

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我同老婆昨日睇左,我地都覺得普普通通, 我覺得d 笑位大多係色情笑話, 仲有我唔明點降要裸露pat pat, 啊爸係咁唔代表個仔都要咁, 有 D 反胃, 套戲充滿低級趣味, 我老婆話鐵甲鋼拳好睇D.