設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[影音配件] 神奇的"補"物 – Viablue化震腳

科林玩家

小弟問過某大師, 經驗所講原來呢個係石墨既特性, 所以大家各ching如果有其他石墨腳都應該有呢個效果!! { ...
ykluk 發表於 2011-11-7 09:54

其實見到個標題同之前介紹,都覺得有D抓頭。呢隻根本就唔係用石墨材料製,唔明點解有石墨既效果,真正用過石墨都知效果唔係咁,甚至連代理都話唔係石墨。我唔係話呢隻Viablue Absorber 唔好,不過希望其他師兄,要知道自己真正想要乜野效果,先去決定買那一種墊材。

<<Quoted>> ViaBlue TRI Absorbers are manufactured from brass. The components subject to pressure (master disk, peak) are hardened with steel. The circumference at the widest point of a TRI absorber is 30 mm. The initial height is 15 mm. The principal height adjustment may extend or shorten the initial height by another 1 mm. <<End>>

評分

參與人數 5威望 +50 收起 理由
chhanthony + 10
liclic + 10
ykluk + 10
minimoai + 10
KING + 10

查看全部評分

白鑽玩家

其實見到個標題同之前介紹,都覺得有D抓頭。呢隻根本就唔係用石墨材料製,唔明點解有石墨既效果,真正用 ...
medi 發表於 2011-11-12 23:42

Yes the article is misleading and even the reseller said it is not 石墨 !
digiman

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

其實見到個標題同之前介紹,都覺得有D抓頭。呢隻根本就唔係用石墨材料製,唔明點解有石墨既效果,真正用 ...

唔係石墨咁係咩嚟呢???

科林玩家

唔係石墨咁係咩嚟呢???
avlam 發表於 2011-11-13 01:45

<<Quote>> ViaBlue TRI Absorbers are manufactured from brass. The components subject to pressure (master disk, peak) are hardened with steel. <<End>>

網頁都寫得好清楚,再唔係可以打去代理問。

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

ViaBlue TRI Absorbers are manufactured from brass. The components subject to pressure (master di ...
medi 發表於 2011-11-13  10:19

代理係咪即係18樓嗰間呀?

2萬

黑鑽玩家

AV新仔

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 193# beckham233

借問聲款喇叭腳係咪好得架,我都有興趣....

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

嘩!你好勇敢喎!
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

唔該ching指正!!!

viablue呢隻化震腳原來唔係石墨材料, 我地都係聽代理講.... 石墨原來係咁貴既, 唔怪之得呢set嘢咁平啦:
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

不過小弟真係無試過真係石墨係點效果, 但係呢套嘢出到效果啱小弟用, 正如小弟個post咁講:
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=92390

各位訂咗貨既ching, 睇吓你哋需要既係咪啱自己用既效果啦!!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

嘩!你好勇敢喎!
KING 發表於 2011-11-13 12:02

咁ching都係指正錯誤, 個人覺得等我地大家知道都係好事嚟既!!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

[quote]其實見到個標題同之前介紹,都覺得有D抓頭。呢隻根本就唔係用石墨材料製,唔明點解有石墨既效果,真正用 ...
medi 發表於 2011-11-12 23:42 [/quote

TV.  :Panasonic HZ-1000 oled
AMP :ONKYO 5010
INT  :Marantz model 30
CD : Marantz sacd 30 N
前置 : ELAC BS403
中置 : ELAC CC241
後置 : ELAC 301.2
十仔:  Velodyne spl-1000 Ultra