設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[藍光播放機] 再一次比部飛利浦9600藍光機激死........(5/23更新 127#)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
話說, 小瑟本住TV係飛仔, 當年9500想入又入唔到呢個情意結, 決定一博, 點知真係出事!!!!終於上年買左部PHILIP BDP9500, 攪左半年都攪唔掂, 終於換左部9600比我之後,  返來再開機, 睇葉問去到最尾已經出事, 窒, 跳, 總之套戲就埋唔到尾, 呢個都不但止, 熄機再開, 例牌8成LOAD唔返碟, 要蚊插頭一陣再插先可以正常返, 上次10月已經同飛記CS理論過, 再囉多一次去整了, 返到來, 一路都冇時間同冇心理再理佢, 係咁椅試左葉問出事窒果段就算........點知尋日.............

尋日心血來潮, 又插返著部機, 諗住比亞女睇下魔髮奇緣, 點知第一次開機入碟...........又係LOAD唔到碟.......之後好勒, 蚊插再LOAD一次, 又OK, 好啦, 由佢, 再睇, 點知又係去到尾, 差唔多結局果段.....頂.....又窒......仲要係窒到跟本睇唔到果隻...........頂佢, 最後又係要93出手睇埋個ENDING.....!!!

究竟飛利浦攪咩架, 整完一次又一次都係咁, 整來整去都係壞, 想點呀, 今次我唔囉去整架勒, 我就留住部機係度, 比所有人都知, 佢地D PRODUCT QC真係非常非常非常之有問題, 咁大間公司, 出D PRODUCT永遠都有不同種類又古怪既BUGS又唔好好處理, 成日回覆你就只係識得叫人UPDATE FIRMWARE, UPDATE完解決到問題就話姐, 又唔係解決到果下先炆, 唔好計我出呢二次事, 部機由ILOVE兄手上囉過去飛記都好幾次, 我打哂電話去千叮萬囑, 麻煩試清試楚先好比返我, 我唔可能成日都台部機去比佢地整的, 又唔聽, 又話一定冇事, 真係火都黎埋, 仲好意思話係其艦藍光機, 連其艦都攪成咁, 一般既PRODUCT真係唔知會點..........

苦主報名表
1. 小瑟 BDP9600 (睇片窒,熄機後再開LOAD唔到碟, 整左4次以上)
2. yoes BDP9500 (死display, 啱啱攞去整, 唔知會唔會愈整愈衰)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
狐滴hp2210 + 10 + 10

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

AV道友

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

又一次証明:若要生活好,遠離菲利普

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
roger0101 + 1

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

所以買電器其實係買代理,產品不論QC如何,好的代理係會幫你攪得番掂,呢啲就叫放心

相反依家有啲牌子產品無論做得幾靚,大鋪sales點勁推都好,只要代理唔掂,都會告誡自己咪哂錢博

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

又一次証明:若要生活好,遠離菲利普
CrazyBull 發表於 2012-1-9 00:20

AGREED X 10000000000000000000

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我自己都知架勒, 不過9500既情意結, 又諗住冇咁橋既, 點知真係出事!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

白鑽玩家

飛記CS, absolutely wasting time to talk to them !
It's about attitude and unfortunately this int'l brand doesn't have the right one !
Just forget it which is good for your health  !
(extremely bad experience before)
digiman

白鑽玩家

所以買電器其實係買代理,產品不論QC如何,好的代理係會幫你攪得番掂,呢啲就叫放心

相反依家有啲牌子產品 ...
胡彬 發表於 2012-1-9 00:25

Cannot agree more !!
digiman

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

有時買電器真係睇你好唔好彩,好次上次我買部安記擴音機一樣
買機試好晒一令返屋企落地不祝2分死機唔著你話死唔死...><

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

我自己都知架勒, 不過9500既情意結, 又諗住冇咁橋既, 點知真係出事!!!!
小瑟 發表於 2012-1-9 00:34

大皇今年有冇去拜神呀 ?

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

9500初初出時 我都有一部 飛記公司送到上我屋企的版機 上面有玻璃睇哂部機有乜個隻
壞第五次時比我踩爛左 一路踩一路媽媽聲~~~ 兩個字垃圾
不喜勿插~~ 事實
(我係六號檯既人)