設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

從首爾回來

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

昨晚落機,在首爾真係好難搵BD,好在之前有師兄講過,THANKS!
不過我再比多小小指示,在江邊地鐵站出面有一個叫TM的商場,星期二全商場休息,重有20:00就關門大吉,要去就早喇!
我用左1100多D買左9隻,多數都係舊野,因為唔好諗有好多選擇,無KING KONG,而20世紀BOX SET買晒要5月先再有貨,
雖然WON對HKD真係好低低,不過多數都係舊碟,好多我都有喇,不過新手去一定勁開心。

鑽石玩家

師兄收穫都唔差喎 :)
自問短期內都無乜機會去首爾, 只好係網上訂碟

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

av友去旅行最開心睇怕都係呢樣啦

鉑金玩家

恭喜你滿載而歸!

但點解有單?我買果時無?哎呀!用0黎退稅!我都無左呢回事添!

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

由於時間的關係,我都無退稅......

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

由於時間的關係,我都無退稅......
eric_on 發表於 2009-3-16 19:59

退稅真係好Q煩,我上次係日本買野仲煩,係A大廈買完野,要係格一係街既B大廈頂樓退稅!
搞咁多野,無非都係想我地唔退稅!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

退稅真係好Q煩,我上次係日本買野仲煩,係A大廈買完野,要係格一係街既B大廈頂樓退稅!
搞咁多野,無非都係想我地唔退稅!
tennishk 發表於 2009-3-16 08:42 PM

日本退稅真係好Q煩,
為左慳時間好多時都冇鬼退! 怒火.gif 怒火.gif

歐洲退稅就最方便,
咁多個國家o既單據集埋一齊,
填埋visa card冧把,
一個信封寄回指定地方,
就可以自動退入信用卡戶口,
夠晒方便! number one.gif number one.gif number one.gif

進階玩家

歐洲退稅就最方便,
咁多個國家o既單據集埋一齊,
填埋visa card冧把,
一個信封寄回指定地方,
就可以自動退入信用卡戶口,
夠晒方便!35351 35352  ...
Terence 發表於 2009-3-16 21:28

Hi Ching,

Just bought a pair of speaker cable via my Germany friend last week and the invoice shows his name. My colleague helped bring back the cables yesterday. Please advise if it possible for me to get the tax refund from HK at this moment. If yes, could you please give me more info and its procedure.

Thanks a lot,

高級玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜你滿載而歸