設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[教學] Star Metalpak 鐵盒修正兼加內圖(獨家實物圖)

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

Star Metalpak 鐵盒修正兼加內圖(獨家實物圖)

相信唔少玩開鐵嘅師兄都知,除咗steelbook之外仲有Star Metalpak
steelbook改盒,加內圖就見得多嘞,就係好似冇乜講Star Metalpak
Star Metalpak同steelbook最大唔同就係冇中軸位,連埋面頭塊鐵
今次,一於攞盒凹到七彩嘅El Planeta De Los Simios出嚟玩下......雖然只係DVD{:9_436:}
errr......即係Planet of the Apes"猿人襲地球"呀

↑ 呢個凹位整唔倒,太細{:9_434:}

準備:軟身間尺一把,Star Metalpak用信用咭/會員咭係開唔到,太實
         鎚仔一把
         打印機一部
         較剪一把
         鉛筆一支
         指甲少許

將把間尺插入兩個勘位中間,移向側邊,開咗兩/三個角位要"吞"出嚟

如是者,兩邊都咁開

因為兩邊有向入的開盒位會"kick"住,塊膠片仲要輕微"咬一咬"避呢個位

開曬兩邊

開埋塊鐵

開工泵翻平個鐵盒

再印內圖(用翻港版),紙條度位,試size,試效果

拍翻埋膠片

大功告成{:9_416:}
感謝收看

免責聲明:本帖僅供示範教學用途,不適用於商業用途。如   閣下閱讀本帖後因包括但不限於好奇心,貪玩等相似因素而自行開啟steelbook,Star Metalpak,Iron Pack等鐵盒裝光碟(包括但不限於DVD,blu-ray),而招致財物損失、身體傷害等一切後果,本人(stanleykc13)恕不負上任何形式的責任。

評分

參與人數 15威望 +124 收起 理由
Ken704 + 10
小瑟 + 10
4pk + 10
unclechui + 1
minimoai + 10
shark.l + 5
lawgc8 + 10
emuho888 + 5
RiceR9 + 10
nikiyau + 3
circleli + 10
player + 10
lego_cyris + 10
jack331 + 10
sunny + 10

查看全部評分

4萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖聖勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

Star Metalpak 鐵盒修正兼加內圖(獨家實物圖)

相信唔少玩開鐵嘅師兄都知,除咗steelbook之外仲有Star Meta ...
stanleykc13 發表於 2012-4-20 00:13

阿so 好手藝

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

阿so 好手藝
circleli 發表於 2012-4-20 00:47

多得以前教我美勞、美術嘅老師唧{:9_421:} 學識咗觀察,知道勘位喺邊,用力一開就係{:9_423:}
係個鎚仔難控制咗啲{:9_412:}

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

so good!!

4萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖聖勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

多得以前教我美勞、美術嘅老師唧 學識咗觀察,知道勘位喺邊,用力一開就係
係個 ...
stanleykc13 發表於 2012-4-20 01:04

學以致用就最好

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復 3# stanleykc13

我要抄起句免責聲明存檔先,話唔定日後有用

1萬

鉑金玩家

回復  stanleykc13

SonSon 發表於 2012-4-20 09:46

係咪好過癮呢~~~{:9_434:}

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  stanleykc13

SonSon 發表於 2012-4-20 09:46

無論係教學同免責聲明都好有心機同心思, 一定要讚一讚~!!
退燒了

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Ching果然好功夫,仲揾到張內圖襯返隻碟....
Greed is good....But it's even Better on Blu-Ray!

鉑金玩家

技术活,支持一下!!! 有想过尝试以下,但是手上都是微瑕的铁盒,而且价格不便宜,所以暂时打住!!呵呵