設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[顯示器] 可動式掛牆架

新仔玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
ching們
遲d部HX900就送到我屋企
但想配隻可動式掛牆架, 可以左右2邊擺

大家有冇好推薦? 最緊要係安全
因為部機都係30「KEY佬」重, 非原廠唔好彩跌落黎一就好危險, 二原廠一定當係人用失當
頭痕中

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

出ssp大把喎
nb美國牌子雙臂式1k樓下
我掛緊v10 50寸(超過70磅)
可拉出黎左右搖
http://www.nbnorthbayou.com/detail_p.asp?id=738

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

I use this:

http://www.holmestechnimounts.com/products_HY0003S2C.html

A bit expensive, but looks good and strong.

新仔玩家

我前排起鴨記D鋪頭仔買左個NB TS17 可拉出, 左右雙向, 4百左右, 唔知NB有冇分真假?

新仔玩家

上面ching用過既NB 同 Holmes, 大概用左幾耐到?!
因為成日覺呢類wallmount好似獨臂刀咁, 一個位食晒部電視機 + 地心吸力
好怕條臂會「淆」, 之後就斷

同埋你地買o個d要自己裝還是包裝o家 ?

希望再多d ching分享下你地經驗
等我呢個新仔會員唔洗「淆」

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

上面ching用過既NB 同 Holmes, 大概用左幾耐到?!
因為成日覺呢類wallmount好似獨臂刀咁, 一個位食晒部電視 ...
aosora 發表於 2011-6-17 11:31

nb架用左年幾
唔多覺有移位跡象
安裝方面好簡單
我用4口平爆鑼絲自己安裝都好穩陣既
怕的話自己定期check下d鑼絲位有冇番鬆
PIC397 (Medium).jpg

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

[顯示器] 可動式掛牆架

唔知掛起磚牆"搵唔搵陣"

專業玩家

回復 1# aosora

師兄,收貨時可以叫 Sony 師傅睇睇你幅牆可唔可以裝掛牆架先。唔係所有牆都可以安架的。部電視到咗,最好放在地櫃上,用佢一排先掛牆,Touch wood 7日內有問題要換機都易搞。

我部46" LCD 成 70 磅,用 North Bayou  NB797-L400 (應該唔係美國牌子),用咗半年,平均每日拉出來一次,暫時無移位鬆脫,左右擺動順暢。

我自己裝,但起碼要兩個人先搞得佢掂,無想像中咁易裝。

新仔玩家

TSE ching, 多謝連圖都俾埋我睇 !!

Pooh ching, 呢個提點好好, 7日內唔好點郁佢住先

其實NB係咩brand黎, 鴨記會唔會唔小心買到假貨?! 大家有冇d好信譽既, 等我去望望??

星級玩家

I'm using NB (swingable with a butterfly like structure) for my 46" samsung b650, 28kg. So far so good. I swing it out during dinner every night and it's been 6 months, still no sign of loosen up. I can't remember the model but it claims can holds up to about 70kg max. I think it is just a 祖國土炮牌子so don't really need to worry buying fake goods. I also bought it in ssp. I also use another smaller model of NB (not swingable) for my room's Toshiba 37". Still okay. But to be honest they are not very easy to install if u are not a pro, I had 2 wood work c fu to install them and it took them almost 3 hours to install the 2 mounts. But of course they are not those c Fu specialized in doing tv wall mount so it took them a bit long to figure it out. Btw, the shop I bought from did not include mounting service.