設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[顯示器] 奶左野!比領導攪大左!!!

專業玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
今日同領導High完Tea(俗稱飲咖啡) , 路過間大型電器舖, 心唸或撗無咩做就走入去唸住行過圈涼下冷氣 ,同領導慢慢咁行睇下果樣睇下呢樣, 好似大鄉里出城咁 , 咩都睇一餐, 最後走左去睇電視, 領導見到有3D電視就一個人走埋去睇, 果時Demo係播緊獨木舟玩激流, 我就走左去睇BD機 ,過左一陣; 我望過去領導果邊, 見佢個頭左閃右避咁 , 我就走埋去問佢做咩啦, 佢講D水花好似樸面而來咁, 所以好自然反應咁閃呀閃呀 , 跟住領導責問我: 點解我地唔買3D 電視? , 我老實不客氣咁話:貴丫嘛! ;
跟住佢"哦"左一聲, 跟住拖住我行, 我心唸:好在, 快D走快D走!!
   點知佢係拖我埋去收銀部 ,見佢隻手係手袋入面有所動作, 跟住同我講你張卡呢? , 我問佢做咩? , 佢話買電視囉(個樣好開心咁), 我話:吓~~~ 成2皮幾野喎 ,唔怕貴咩??, 而且屋企已經有部電視啦, 點知佢話: 屋企部放入房囉, 橫掂房都無電視,而且又唔係睇一時三刻, 有排睇架嘛!仲有5年保養, 都ok呀!
   之後佢就係手袋攞左張卡出黎, 遞比我話一人一半! 我心唸:咁筍! , 即時叫人開單約時間送貸 .
   就係咁, 就比領導攪大左, 好左佢都係負責任!!
   結果, 食樹皮既日子就無限延長~~~~~~~ 同買左P仔既50VT20H啦!!

評分

參與人數 9威望 +94 收起 理由
yoes + 6
yjfnog + 10
waterman + 5
rlwk2009 + 10
minimoai + 10
aidan + 10 幸福
Netmans + 5 Ching, U must love your 領導 forever eve .
edlsang + 30
terryc + 8 very good news

查看全部評分

我非發燒友
只是好影音

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 1# kitbrian

難得人生有這樣的好領導!
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# kitbrian

CHING 真羨慕你有這可愛的領導 !
    買了乜 Model .........
Elac 249 & 241
KEF Q500 surround speaker
KEF T101 Atmos speaker
MK X10 Subwoofer
Yamaha CXA5100
Ediscreation 後級 7ch
Ediscreation HIFI HTPC
Panasonic 65VT60H
Rockna wavedream Dac
Modwright LS100 & KW

黃金玩家

回覆: 奶左野!比領導攪大左!!!

擇日不如撞日:……
恭喜師兄有新電視嘆^-^

-發送自我的*米加粒子炮*

星級玩家

good job!!!!!!!!!!!!

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

U must love 領導 every time.

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

呢d領導人真係世間少有呀

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜有個好領導!

專業玩家

回復 3# edlsang

CHING, 買左P記P50VT20H
我非發燒友
只是好影音

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

兩個字lor......"勁羨慕"  

sorry 係三個字先真