設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

新人自 post 小影院

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
今日先發現呢個 site.. :D
搵小小相黎 post 下先!
兩個月前影落.. 四五個月前買落.....
因為搬屋加裝修, 所以好多野等唔到咁耐買左先
但係又好遲先入得伙 :@

AV-Amp : Denon 3808.....
本身想買 2809... 但係唔知幾時先出又心急Smilies027
點知 2809 出左都未搬得

Int. Amp : CA 840A
最初諗住聼歌多, 但係近排變左睇戲多 Smilies005

BDP : PS3! 入左伙先買

前置同中置 : Monitor Audio RS8 + RSCLR
一向都鐘意 MA d 聲...
不過似乎大左小小, 個廳細聼歌食唔起咁大隻有 boom
又未去買野搞, 所以而家睇戲多 :lol
本身想買細 D 嘅 RS6.. 點知聼完 RS8.... Smilies006

後置 : Wharfedale WH-2
學個 Sales 講... 平平地就得喎
不過我都覺得好夠用

Woofer : Velodyne spl800i
細細隻又夠力水Smilies018
佢有隻 800r 多個 remote 同 eq 不過貴成 1k 至 2k
同埋最初都係預 2k 到 3k 買 woofer... 而家都 out 晒 budget :L

電視 : Sony X300 40"
好貴.... 不過質素好好
同埋個殼好大... 成隻野同人地 D 46" 差唔多

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

正面

後面

星級玩家

全圖

不過未係最 update
呢幾日影番相先再講 :D

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

好整齊好正
我都想可以放對座地喇叭

P.S. 你已經係高級會員了, 唔會今日先知道呢個site啦...改返佢先啦:lol
Anthony Chan
AV Blog: avnewbie.com
Full Active 5.2.4 system
Sources: Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, AV Processor: Acurus Muse 16, Speakers: PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Ya

星級玩家

原帖由 chhanthony 於 2008-12-8 15:59 發表
好整齊好正
我都想可以放對座地喇叭

P.S. 你已經係高級會員了, 唔會今日先知道呢個site啦...改返佢先啦:lol

座地喇叭其實都係搏一搏
都係驚有駐波問題
不過老細比我用就緊係試左先喇! 唔掂先再算!
不過..... 點知真係唔掂.... :L
好在睇戲比隻 sub 搞掂 D 低頻先冇事
如果唔係就... :'(
同埋 MA 呢隻野 D 低頻真係唔講得笑 Smilies006

P.S. 我係中級 ja.... 不過真係今日唔知 search 開 D 乜野先入左黎:lol

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好骨子既家庭影院呀, DENON AMP更加係正到不得了呀~~~~~
不過我覺得個後置好似放得低左小小, 不過咁樣放一定好好 FEEL~~~Smilies006 Smilies006 Smilies006
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

原帖由 小瑟 於 2008-12-8 16:33 發表
好骨子既家庭影院呀, DENON AMP更加係正到不得了呀~~~~~
不過我覺得個後置好似放得低左小小, 不過咁樣放一定好好 FEEL~~~Smilies006 Smilies006 Smilies006

隻 surround 又真係好似度錯左
睇 dobly 個 site 好似話係隻耳 60-90cm 高...
跟住我又真係咁樣去開個位.....
點知唔記得左開個位同掛隻野個位唔同.... :L
同埋我又再開低左小小 XD  (老細話一係上到頂一係就盡低)

重有隻 sub 個擺位有 D 問題.... 張梳化都好震 Smilies025
雖然聼就冇方向性
不過都感覺到 D 震係由左邊 pat pat 傳去右邊 XD

早兩日老細唔係度拉番出黎放係右前置側邊... D 聲... Smilies018
不過好驚比人投訴! ;P
同埋應該隻野細同唔係指住個皇帝位, 冇左震褲腳嘅感覺 Smilies027

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

好整齊好骨子

星級玩家

原帖由 lkljason 於 2008-12-8 23:36 發表
好整齊好骨子

Thx! :D
不過都諗左好耐先變成咁
老細又唔想吊到個 LCD 好高
但係買落隻中置又好大....
老細又話個櫃唔可以整咁出......
同埋個廳又唔係闊......
最終個地櫃長闊高都要訂造... :L

星級玩家

好整齊AR 比係我個屋企 :D   個HIFI櫃  好正 Smilies011
幾錢  
因為想買番一個