設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Jadis

[討論] 終於氹到雷恩兄開團啦 ...

星級玩家

since 2011

76-FC 藍寶石勲章

先再謝謝分享,執行...Jadis大師提過配訊源較好...
配Audiolab 8200CD 可以嗎...?
另想知對plug 咩物料...?

銀級玩家

先再謝謝分享,執行...Jadis大師提過配訊源較好...
配Audiolab 8200CD 可以嗎...?
另想知對plug 咩物料...? ...
manKi 發表於 2011-11-15 10:11

等 Jadis 呢個大忙人等到團購完佢都未必有時間复,唔少問題其實舊 post 有講,大家可以 search 下先:
http://www.post76.com/discuss/vi ... 3359&highlight=
http://www.post76.com/discuss/vi ... ghlight=&page=1

L、N 各自好多股 o既 6N 多股 OFC + 1 支 7N 單支 UPOCC 銀,每條大約 AWG10 左右。

G 係一條大約 AWG16 左右 o既 6N 多股 OFC。

鋁膜 + 屏蔽網。

鋁金属殼銠白金頭、尾。
Wilmer威馬 發表於 2011-11-2 13:20

事實上, 我曾把 Cliff Audio 用在幾部不同的膽前級, 聲音仍然保持 C.A.的一貫的清美, 凝聚出來的音場依舊立體, 出色的音色平衡度亦沒有減退, 之後兩天, 在用過在後級、合併機、Transpot、CD機、電子分音器、唱頭放大器, 都同擁有同樣的特性, 對於反映器材本身質素, 最強是用在 CDP, 這亦可以說成, C.A.最能表達出CDP本身最高之效能, 舉例說, 在我的全套系統中, 分別接在不同的位置聽同一個錄音, 四個位置裡, 聽了四次,每個曲目都是接在 CDP 效果最理常。
Jadis~
Jadis 發表於 2011-11-3 01:52

銀級玩家

身在英國無得玩...
silvermoon 發表於 2011-11-15 06:20

英國唔會冇得玩架,匯唔到款咩?定用唔到美式頭?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

seek advice: for bulk purchase in another thread ... can supplier replace british plug or have to diy myself ?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我非常有興趣,不過我無玩過美式, 家中沒有美式野,可否指教一下點入門?

銀級玩家

seek advice: for bulk purchase in another thread ... can supplier replace british plug or have to di ...
charliey 發表於 2011-11-15 12:14

UK 頭冇平靚正好野,紅色 MK 唔夠班,古河又貴死,所以冇搞 UK 版,而且自己換唔到,個頭灌左野,冇得拆

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

UK 頭冇平靚正好野,紅色 MK 唔夠班,古河又貴死,所以冇搞 UK 版,而且自己換唔到,個頭灌左野,冇得拆 ...
Wilmer威馬 發表於 2011-11-15 12:25

哎唷,無英式,無我份呀。

銀級玩家

哎唷,無英式,無我份呀。
plnl88 發表於 2011-11-15 12:33

有 ADAPTOR,轉 o岩相位,我都用:

旺角大利有賣,冇冷凍好似百六,有冷凍好似三百幾,我用冇冷凍,用 DIY 方式 PK 過,靚頭加 ADAPTOR PK 紅色 MK,靚頭加 ADAPTOR 贏。

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我非常有興趣,不過我無玩過美式, 家中沒有美式野,可否指教一下點入門?
Lester 發表於 2011-11-15 12:24

師兄可以買個4頭美式拖板,最平二百蚊度,加埋個 BLENDEN 線同 HOSPITAL 13A FUSE 頭都係$400 內。

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

美頭係必要用㗎...