設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: pig1129

[喇叭組合] 終於到我開箱啦

專業玩家

terryc 發表於 2016-3-20 19:48
阿寶大師用緊 4343

無十四吋單元大師佢唔會再用的~

只是用中古老東西, 那有泰有米兄的喇叭山及全金陣容呢

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

阿姆羅 發表於 2016-3-21 13:26
只是用中古老東西, 那有泰有米兄的喇叭山及全金陣容呢

阿寶大師,邊夠你用套AA西裝咁“把炮”呀

金仔用來做入門就剛剛好
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

terryc 發表於 2016-3-20 19:48
阿寶大師用緊 4343

無十四吋單元大師佢唔會再用的~

4343, 師兄可否放張相黎毒吓我呀
2ch:
TURNTABLE: TRIO KP-700 with JVC JL-B44 Tonearm & SHURE M3D MM Cartridge
PREAMP: PG Frank  Telefunken Tube CD & PHONO
AMP: PG Frank Mono Block 2A3
SPK: JBL 4343B Four-Way Studio Monitor

白鑽玩家

日本嗰邊買JBL, 細井研志都算係達人

http://jbl43.com
2ch:
TURNTABLE: TRIO KP-700 with JVC JL-B44 Tonearm & SHURE M3D MM Cartridge
PREAMP: PG Frank  Telefunken Tube CD & PHONO
SPK: JBL 4343B Four-Way Studio Monitor

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

pig1129 發表於 2016-3-21 19:13

Kenrick sound
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

專業玩家

pig1129 發表於 2016-3-21 19:13

獻醜, 引其他真同好放毒,
不會是最後一對喇叭, 但值得聽一世的型號, 有景一定入番對kenrick sound版

之前灰版 (樓上對超高只是裝飾, 冇駁線)

現在用WX

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
3g184 + 10 + 10 一定要加分
pig1129 + 10 + 10 絕對認同
terryc + 10 + 10 一定要加分
mankit9998 + 10 + 10

查看全部評分

白鑽玩家

阿姆羅 發表於 2016-3-22 01:38
獻醜, 引其他真同好放毒,
不會是最後一對喇叭, 但值得聽一世的型號, 有景一定入番對kenrick sound版{:1_ ...

阿姆羅師兄! 請問您呢對Kenrick Sound 4343喺Kenrick度連哂所有運費要幾多$$$-HKD! 真係好毒好毒! 呢對Kenrick Speaker Stand我上個星期度Email過CEO Kenji, 不過我覺得呢對腳架用喺4307度就太過矮, 高音單元都未對到我耳仔水平! 所以無考慮!

係呢! 師兄您對4343送到黎要嗰時自己Setup啦喎, 因為我見佢地喺日本係幫埋客人手Setup! 我見佢地會喺對腳架下面加多塊石, 唔知係唔係黑麻石黎!係呢, 我見高音單元嗰度有排類似風琴既野係唔係拆得落黎架?

我喺Youtube度見到Kenji Mod左對4344A, 真係救命,好靚好靚, 唔知係唔音箱木都換埋!堅正!!!!!

https://youtu.be/qArzARmoRG0[youtube]https://youtu.be/qArzARmoRG0[/youtube]
2ch:

白鑽玩家

Mikeyvonne 發表於 2016-3-17 19:16
因為我想入L100天然磁,冇保驗唔敢買

師兄係唔係搵緊呢對

http://www.review33.com/2ndhand/forum_message.php?topic=11160118222359
2ch:

專業玩家

pig1129 發表於 2016-3-22 10:11
阿姆羅師兄! 請問您呢對Kenrick Sound 4344喺Kenrick度連哂所有運費要幾多$$$-HKD! 真係好毒好 ...

師兄,得對腳係Kenrick sound, 樓上兩對喇叭是另外hifido入,自己同二手寄賣朋友一齊托一齊set咋,好鬼重
講真對腳其實得個型,質素同舊時木腳始終盞d, 不過好在以上全是「搭單」返來關係,免收包裝費,整體運費慳少少,而對喇叭腳冇得拆細,照基本喇叭計法,一對喇叭+kenrick sound腳同我賣Yamaha ns2000+原裝腳再比多少少(對2000走時有賺,好彩)

中古東西話冇整過維修過你都唔好要,起碼低音單元條橡膠邊並內裡電容一定要換,日本網就有呢個好處,換過什麼換過咩牌子好多都同你講,我的是4343,師兄講的4344都有聽過,都是很好的喇叭,比4343聲音修飾了少許,沒有4343咁直白,某程度上更討好更易玩,睇自己口味,不過呢d留番比真同好分享更有經驗更有說服力,第日有機會互相家訪交流,祝聽得開心

白鑽玩家

阿姆羅 發表於 2016-3-22 12:56
師兄,得對腳係Kenrick sound, 樓上兩對喇叭是另外hifido入,自己同二手寄賣朋友一齊托一齊set咋,好鬼重 ...

哎呀! 原來我打錯左字! 對超正Kenrick Sound JBL 係4343A先喏! 好靚仔, 改到變Maple色! 高音單元唔知佢換左啲乜, 變左金色, 好高貴! 哦! 原來師兄對腳架係撘單運返黎! 不過一啲都唔平, 而家賣成$7萬幾日元, 對返港紙都成$6000!
係呢, 師兄! 請問有無JBK中古網或二手寄賣網介紹比我去吸吓毒呢, Thanks
2ch: