設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ivan8313

[CAS音響] 小弟的平民 DAC 開箱 Onix DAC 25A

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
恭喜晒!!!

1萬

白鑽玩家

恭喜晒C hing 入咗新玩具.

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我係 13/F 試個陣都問個 Sale, Onix DAC 夾 Onix Int AMP 會唔會好厚,
佢就話唔會架,你試下先啦,
心 ...
ivan8313 發表於 2012-3-20 00:53

係咪呢對 Triangle 座地

Triangle 巴黎·三角 ANTAL限量版專門開發了兩個低音單元和一個13厘米的中音單元, 揚聲器優美聲音仿佛把你帶到音樂的世界。

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

係咪呢對 Triangle 座地

Triangle 巴黎·三角 ANTAL限量版專門開發了兩個低音單元和一個13厘 ...
tomc 發表於 2012-3-20 16:51

C-hing 係呢對 Triangle ANTAL限量版

小弟鄉下仔出城,無乜聽過好野,但真係一試難忘

駁 P記 LX55 BDP--> Onix DAC 25A--> Onix 125--> Triangle
感覺對 Speaker 好似隠左形,成個空間都充滿 Whitney Houston 歌聲
當然空間入面D 設備,反射板都好大影響,相信如果用 CDP 個表現會更理想
之後再望一望 Triangle 個標價就即時

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我星期六都喺十三樓拾咗個箱反屋企.

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我星期六都喺十三樓拾咗個箱反屋企.
ultraleo 發表於 2012-3-20 17:48

C-hing 你執左個咩箱??

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小弟的平民 DAC 開箱 Onix DAC 25A

小弟鄉下仔出城,無乜聽過好野,但真係一試難忘

駁 P記 LX55 BDP--> Onix DAC 25A--> Onix 125--> Triangle
感覺對 Speaker 好似隠左形,成個空間都充滿 Whitney Houston 歌聲
當然空間入面D 設備,反射板都好大影響,相信如果用 CDP 個表現會更理想
之後再望一望 Triangle 個標價就即時

之前有師兄拎左呢部DAC 上我度,想試下部機行平衡功力,用左部馬仔CDP做"車專"盆行同軸入DAC,再用PAD XLR入505U推呢對坐地喇叭,聲音溫暖厚潤,數碼味唔算濃。

雖然整體表現跟SA11S2 CDP直接出平衡入505U仲有段距離,但以呢個價位算唔錯。幾適合一d用BDP + AV amp 或2ch amp 用家,作過度性聽歌之用。

但如要玩換op-m就要小心選擇,因有得必有失!

專業玩家

又被個"車尃"字食左字!

有時間先再補充番

黃金玩家

小弟鄉下仔出城,無乜聽過好野,但真係一試難忘{:6_2 ...
ivan8313 發表於 2012-3-20 17:18

quote :

加咗DAC 真係咁大分別 ?
上次個sales 吹用普通BDP play CD 都可以接近萬元CDP 質素......

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我係 13/F 試個陣都問個 Sale, Onix DAC 夾 Onix Int AMP 會唔會好厚,
佢就話唔會架,你試下先啦,
心 ...
ivan8313 發表於 2012-3-20 00:53

兩部機個價都O.K喎,聽pop o野得唔得,我用Dail Lektor 6