設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: bbocram

[後級擴大機] 各位 ”naim教” 朋友,冇咩事唔好試 “占士邦 transistors

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復  bbocram

CO 冧爸對價錢有影響?
chuwing 發表於 2012-6-4 15:35

咁你即係唔知個 serial number 有咩用啦

星級玩家

回復  bbocram

CO 冧爸對價錢有影響?
chuwing 發表於 2012-6-4 15:35

Ching, 睇睇:    http://www.naimaudio.com/serial-numbers

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 32# best_jerry

我知道CO 冧爸代表出廠年份...即係佢部機新law
Naim cds3+555PS + SL Din-to-Din
Naim252/300dr+250dr(Bi-Amp)+SuperCap+SL Din-to-XLR
ATC SCM20SL;Lightspeed MK-3
Denon AVC8500 ; Oppo 205BOA UE
Analysis Plus:Golden Power OVAL x 6條
Symposium Ultra

黃金玩家

SrZorro

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

兜咁大個圈黎放毒.

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復  bbocram

BB兄:CAS我都有興趣;多唔多中文歌買?
chuwing 發表於 2012-6-4 08:45

中文歌, 自己 rip 就可以了, 最緊要ripping setting 冇錯就ok啦

星級玩家

你想要嘅呢幾樣嘢係膽機強項喎!

Naim嘅初級中級機presentation主要係PRaT,好似活力充沛嘅teenagers咁 ...
dinodin 發表於 2012-6-4 13:19

師兄,想請教你PRaT係點解?見naim討論區好多老外都有用呢個形容詞。

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

師兄,想請教你PRaT係點解?見naim討論區好多老外都有用呢個形容詞。 ...
best_jerry 發表於 2012-6-5 00:00

PRaT = Pace, Rhythm and Timing

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 35# bbocram

BB兄:我已經用I-turn rip左好多歌!
之前用I-phone試 naim DAC效果麻麻所以冇玩CAS!
諗住如果玩CAS就用家裡電腦重新買軟件Rip 歌!
不過我想買高清版中文歌!
Naim cds3+555PS + SL Din-to-Din
Naim252/300dr+250dr(Bi-Amp)+SuperCap+SL Din-to-XLR
ATC SCM20SL;Lightspeed MK-3
Denon AVC8500 ; Oppo 205BOA UE
Analysis Plus:Golden Power OVAL x 6條
Symposium Ultra

星級玩家

PRaT = Pace, Rhythm and Timing
dinodin 發表於 2012-6-5 00:09

Ching, tks for yr teaching!

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復  bbocram

BB兄:我已經用I-turn rip左好多歌!
之前用I-phone試 naim DAC效果麻麻所以冇玩CAS! ...
chuwing 發表於 2012-6-5 00:28

中文歌自己rip就ok啦, 不過唔好用itune, 佢個error correction 唔係咁準