設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: obee

[用家報告分享] 分享一件 CAS 用家必買嘅產品 - SOtM dX-USB HD DDC

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

攞俾我,我幫你試啦,你一個人試咁多野太辛苦喇!
nicknick 發表於 2012-6-19 14:11

都好. 我都想俾個前級你把玩下.

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

都好. 我都想俾個前級你把玩下.
kenneth_obee 發表於 2012-6-19 14:27

前級借到俾我咩?
咁你套機點出聲? 你部DAC內置有前級功能?
Synology DS3617xs with Roon, Qobuz,
Devialet Original d'Atelier;(FC) B&W 802D3, (SR) Devialet Opéra de Paris Gold Phantom, (SRB) KEF LS50 Wireless, (Atmos) KEF R50, Onkyo TX-RZ830, Sony A8F

進階玩家

仲有, 我打算試埋個台灣買的雙輸出Linear PSU (KECES DC-116, $1950)
http://www.keces.com.tw/2_product ...
kenneth_obee 發表於 2012-6-19 11:51

Kennth兄
恭喜你進入CAS大門!

個隻SOtM電池
我借過hkborn個部來玩
比較過TeraDak
效果一般
我鍾意TeraDak多d tim...
主要係SOtM電池會滑d、音色厚潤柔和、靜d
不過小弟用TeraDak + Kharma matrix PC (換Furutech FI-15G)
一比較
SOtM電池明顯唔夠力 (電池的通病)、個音場推唔開、好多details推唔出 (無左)
小弟就喜愛多好多TeraDak ar

p.s. 條電線超大影響 (不過你係我度都聽過, 換一換TeraDak下面隻腳分別都大到 'O' 左嘴la, 更何況換電線!?)
如果諗upgrade, 不如投資去電線好過

不過我都諗緊and 搵緊想升級TeraDak
Teddy Pardo絕對係好選擇:
肯定好過TeraDak唔少
http://teddypardo.com/Products/Power%20Supplies/TeddyEvo.html
可惜係大部
同埋入面根本唔需要咁大部 (因為幾個model共用機箱and save cost)
諗過就咁用TeraDak ,就咁買隻super teddy reg來改
http://teddypardo.com/DIY/SuperTeddyReg.html
又平又細
不過小弟lei 方面唔多熟 (其實應該抽過左水塘d 電直入 teddy reg就得)

另外我lei期多野玩到玩唔哂
玩音響都都係一步步慢慢玩開心d

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

前級借到俾我咩?
咁你套機點出聲? 你部DAC內置有前級功能?
nicknick 發表於 2012-6-19 14:46

DAC 應該可以直駁到後級, 會"出到聲的", 我相信你明的我意思吧.

我當然prefer 即日來回啦....
但我要無咁忙先, 下半年吧.

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

DAC 應該可以直駁到後級, 會"出到聲的", 我相信你明的我意思吧.

我當然prefer 即日來回啦....
但我要無 ...
kenneth_obee 發表於 2012-6-19 14:51

哈哈,要book定你半年後,好呀,咁我唯有繼續等啦。
Synology DS3617xs with Roon, Qobuz,
Devialet Original d'Atelier;(FC) B&W 802D3, (SR) Devialet Opéra de Paris Gold Phantom, (SRB) KEF LS50 Wireless, (Atmos) KEF R50, Onkyo TX-RZ830, Sony A8F

銀級玩家

Kennth兄
恭喜你進入CAS大門!

個隻SOtM電池
我借過hkborn個部來玩
比較過TeraDak
效果一般
...
alviswck 發表於 2012-6-19 14:50

多謝師兄上次熱情招待, 我仲回味緊...
我地好多時都係為玩而玩, 最緊要能夠樂在其中. 我同意你所講, "太多野玩". 所以今天, 係選擇換一樣野(寶品)之前, 我會追求更高分析力, 但又要舒服唔硬嘅聲. 以此為準則去玩.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Ching have new toys!!

銀級玩家

仲有:
-Cat 7 LAN 線
-LAN Isolator
-USB Isolator
-駁地盒
全部未試, 好唔得閒 ...
kenneth_obee 發表於 2012-6-19 10:49

今晚試左個 USB isolator.原來係唔支援usb2的,攪左一輪都駁唔到,唯有用番直駁。

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 6# hutmonkey

好毒! hiface本身都已經勁過我用pci200 用光纖出啦

進階玩家

回復  hutmonkey

好毒! hiface本身都已經勁過我用pci200 用光纖出啦
angllewave 發表於 2012-6-20 00:28

睇埋我個report
你一定毒發身亡........
http://www.post76.com/discuss/vi ... 1553&highlight=

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
sungyue + 10

查看全部評分