設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: terryckh2001

[喇叭組合] 電X館及HIFIDIY.NET 一問

高級玩家

今日上hifi 通試左套野都唔差,唔知師兄對呢間野評價點

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

terryckh2001 發表於 2012-12-24 20:30
今日上hifi 通試左套野都唔差,唔知師兄對呢間野評價點

你今日係樓上聽日文歌?
Visit my graph
http://www.fotop.net/Benjamin

我的組合

Stereo System
AMP: Melody H34S
DAC: Eastern Electric Minimax Plus
SPK: JAS Audio Orior

AV System
AV AMP: Yamaha 3010
BDP: OPPO 93
Sub: Velodyne SPL-1000 Ultra

高級玩家

師兄係??
我今日超HEA禁去左聽歌呀, 聽hear me cry同埋許樂果個就係我,
你係西裝兄定係,大嬲兄先?.?
因為我淨係見到2個師兄ja

高級玩家

如果日文歌你應該岩, 我帶左隻love generation 去聽,如果你聽到d歌係禁上下果d就係我

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

terryckh2001 發表於 2012-12-25 04:45
師兄係??
我今日超HEA禁去左聽歌呀, 聽hear me cry同埋許樂果個就係我,
你係西裝兄定係,大嬲兄先?.?

照你咁講, 我係著大褸既~~

你可以去深水埗比較下
Speaker
http://blog.yahoo.com/_2HOA7T6FX ... ticles/839519/index

AMP
http://blog.yahoo.com/_2HOA7T6FX ... ticles/693650/index
Visit my graph
http://www.fotop.net/Benjamin

我的組合

Stereo System
AMP: Melody H34S
DAC: Eastern Electric Minimax Plus
SPK: JAS Audio Orior

AV System
AV AMP: Yamaha 3010
BDP: OPPO 93
Sub: Velodyne SPL-1000 Ultra

高級玩家

試左呢個組合了,感覺唔係我杯茶

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

terryckh2001 發表於 2012-12-25 13:32

二手區有部無間道科寶胆合併機放,

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

terryckh2001 發表於 2012-12-25 13:32

Duntonic DU-3I (EL34)

高級玩家

呢部野ok? 科寶,其實而家好頭痕,到底買左m 先定spk 先,
因為我怕唔夾就出事,所以想係同一間鋪買哂...

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

海聆同CHARME既用料係兩個完全唔同級別既單元,CHARME用既單元,基本上廠牌要二萬元以上先會考慮選用

佢套套件基本上你自己係外國訂返黎都無咁平,係非常抵玩之作,而家唔買,遲D應該買唔到,因為hifidiy應該未必會再有了

唯獨後反射孔我自己少少唔鍾意,香港地方細,擺位有D麻煩

喇叭好唔好,第一考慮點一定係單元,之後先到音箱設計同分音,後兩者只係幫助將前者既能力盡量發揮到最好