設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Ken704

環球樂迷大召集 24K金碟你有SAY之「全城熱選24K金碟活動」

黃金玩家

俾我會揀1988年新藝寶發行的:

Beyond 秘密警察

原因:

1. 最靚版只有韓國SKC銀圈版

2. 當年1994全部Beyond新藝寶及Kinns年代的大碟都有出日本Fun House SONY版, 唯獨"秘密警察"無出過日本版及24K日本版

3. 全碟反相, 想出隻正相靚聲終極版

4. 大地,喜歡你,再見理想,冲開一切正到暈

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +10 收起 理由
jack331 + 10 + 10
Ken704 + 20 用家心得

查看全部評分

不論錄音是何相
聽歌一定要正相

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

siusang01 發表於 2013-3-6 10:05
有嫻情啊!  Ar Ken 將傻女-->改成 嫻情   See #28

這一定是嫻情啦{:9_421:}
alex

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

dannywong 發表於 2013-3-6 10:58
陳慧嫻 - 嫻情1988, 印象中跟秋色一樣只推出過復刻王, 但我更鍾情嫻情的選曲, 碟內10首曲難得全部高水準製 ...

唔係呀!秋色點都叫出過DCS版即係20世紀光輝印記版
但嫻情就什麼也沒有了{:9_422:}
alex

進階玩家

如果出SACD 就好了。

評分

參與人數 2威望 +10 金錢 +20 收起 理由
sunboy + 10
許諾 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

進階玩家

乜都唔駛講, 1988年既迷惑+擁抱大碟, 叫好又叫座, 環球唱片你地點會唔出金碟吖? 唔通你地唔想再搵返筆咩!?

評分

參與人數 1威望 +20 收起 理由
Ken704 + 20

查看全部評分

銀級玩家

littlefat28 發表於 2013-3-9 00:21
如果出SACD 就好了。

冇錯!!! 環球的SACD很好, 原裝封面及封底, 感覺比K2或週年系列好好多, 請懇求再推出SACD系列, 出晒呢50隻都會買晒!!!

評分

參與人數 2金錢 +20 收起 理由
sunboy + 10
tinsly + 10

查看全部評分

買碟為樂

黃金玩家

blueguywin 发表于 2013-3-9 12:16
乜都唔駛講, 1988年既迷惑+擁抱大碟, 叫好又叫座, 環球唱片你地點會唔出金碟吖? 唔通你地唔想再搵返筆咩!?...

支持迷惑同擁抱出24K,甚至K2最好!來自: iPhone客戶端

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Gentleho 發表於 2013-3-9 12:56
支持迷惑同擁抱出24K,甚至K2最好!

我都係咁話, 「迷惑」+「擁抱」啦!

黃金玩家

alexyim 發表於 2013-3-8 23:38
唔係呀!秋色點都叫出過DCS版即係20世紀光輝印記版
但嫻情就什麼也沒有了  ...

呢隻秋色dCS ,我都好想揾下吖!

進階玩家

許諾 發表於 2013-3-9 12:27
冇錯!!! 環球的SACD很好, 原裝封面及封底, 感覺比K2或週年系列好好多, 請懇求再推出SACD系列, 出晒呢50隻 ...

K2 唔係好得,買了幾隻就放棄,如果出SACD 我都會買哂。