設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: av2005

[喇叭組合] Adam A8X 新玩具入屋

星級玩家

plnl88 發表於 2013-4-25 23:14
無做夜總會好耐了。三十幾年了。
2003 年起幫某大集團老細搞左隊老細 Band
專彈 Charity Ball。

三十幾年 , 果然係師兄, 我無彈都係貳到尾, 我之前係尖東 station plub 同星座夜總會彈, 你知吾知邊個 lawman, david仔, 我同佢地同塲, 師兄三十年前, 應該係穌德華, 瓊仔, 波仔, 青蛙果個年代.

星級玩家

多謝 Leo 25兄加分

星級玩家

plnl88 發表於 2013-4-25 23:14
無做夜總會好耐了。三十幾年了。
2003 年起幫某大集團老細搞左隊老細 Band
專彈 Charity Ball。

通利識得一倆個, 因熟口熟面劇場, 名字就吾記得咯 , 都係做PA果班人

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

av2005 發表於 2013-4-25 23:39
三十幾年 , 果然係師兄, 我無彈都係貳到尾, 我之前係尖東 station plub 同星座夜總會彈, 你知吾 ...

青蛙華 同我同期。
穌德華, 波仔, 好似隔左成十年。
瓊仔, 我唔識佢。
個時我做大 Band,專做日式場,酒店場。
Station 好後期噜。個時我已無做場。
早期酒城班賓佬都識幾個嘅。

星級玩家

plnl88 發表於 2013-4-25 23:48
青蛙華 同我同期。
瓊仔, 我唔識佢。

嘩, 原來係前輩, 波仔, 華仔, 瓊仔, 蘭仔偉, 廿十幾年前已經係紅館彈, 果時, 我直頭當正佢地偶像, 其實, 佢地而家都仲有出黎做, 青蛙我都識佢, 蛙爺好似退左休咯.

星級玩家

plnl88 發表於 2013-4-25 23:48
青蛙華 同我同期。
瓊仔, 我唔識佢。

酒城我只識 banana bank, 因後期蔡氏家族D仔女做, 已經尾聲咯

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

av2005 發表於 2013-4-26 00:03
嘩, 原來係前輩, 波仔, 華仔, 瓊仔, 蘭仔偉, 廿十幾年前已經係紅館彈, 果時, 我直頭當正佢地偶像, 其實,  ...

前年?呂珊話我知佢炒車,散哂。
我以為佢重有幫環星做添。

星級玩家

plnl88 發表於 2013-4-26 00:06
前年?呂珊話我知佢炒車,散哂。
我以為佢重有幫環星做添。

佢炒車已經....我記得都有四至五年前, 佢當時真係炒得好大鑊, 身上裝左好多鋼片, 佢仲同我講, 楂電單車炒車, 都末試過甘大鑊, 後來佢養好傷後, 練番鼓, 又出番來打, 不過, 年幾倆年前, 好似話佢退休咯, 話時話, 呂珊演唱會在 A Team 處練歌, 個 sound man, 好似係肥佬文.

1萬

黃金玩家

av2005 發表於 2013-4-26 00:24
佢炒車已經....我記得都有四至五年前, 佢當時真係炒得好大鑊, 身上裝左好多鋼片, 佢仲同我講, 楂電單車炒 ...

係喎,你岩。係四,五年前。個時我重未退休。
有次老細包左成行位睇呂珊,拉哂我地去捧場。
A Team, 肥佬文,佐敦? 呢兩個名好似係邊度聽過。

星級玩家

plnl88 發表於 2013-4-26 00:27
係喎,你岩。係四,五年前。個時我重未退休。
有次老細包左成行位睇呂珊,拉哂我地去捧場。
A Team, 肥佬 ...

A Team 係土瓜灣, 近呢幾年, 好多演唱會歌手同樂隊 reshearal 都係上面做, 呂珊, 亞倫, 林鋒, 朱咪咪等等, 至於肥佬文,  亦有歌手專登揾佢做,  有sa姑(陳潔零),肥媽, 葉麗儀等等, 當中可能晶兄聽佢地講過或做過你 sound man. 所以, 晶兄可能先至有印象.
佐孰道以前平安有間Ok studio, 可能晶兄以為個間.