設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] 洛杉磯 T.H.E. Show 2013 報告

專業玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

琴日去了洛杉磯THE show 聽了很多新野
AK120試了十分鐘即刻俾錢, 然後AK售貨員說其實我是美國第一個買AK120的人
另外驚喜地出現Cardas Ear Speaker(IEM), 即場有售
試聽了唔岩口味, 所以這個"全球第一"的機會就讓俾其他人了
還有...

• Final Audio Headphones
  • Perfect-Sound Dido
  • Hifiman 901, re600, re400
  • Centrance Hifi m8
  • BMC PureDAC
  • RWA Renaissance Editions
  • Bakoon HPA-21
  • Cavalli Audio Liquid Glass
  • Abyss Headphone
  • ALO Studio Six
  • Mal Valve
  • W4S uDAC-HD, W4S DAC2 DSD, W4S DAC2SE
  • Antelope Zodiac Platinum
  • Antelope Rubicon

另外也有一跟廠家套了一些情報

• ALO有新旗艦線, Studio Six六月底出貨
  • Schiit 的旗艦Statement DAC和Amp 7月應該會有prototype, 今年內推出
  • Audeze將有革命性的產品推出 (不是純粹耳機), 預算今年內
  • AK120 usb dac很快會完成並推出 (現場的ak120 已經有此功能)
  • BMC Puredac是以T1作為參考耳機, dac七月出貨, 以後會有一些cas相關產品推出, 把括Active USB Cable

至於為何一幅圖都無呢
因為小弟回程途中太累, 在火車上小睡片刻, 睜開眼背包就不見了
連同入面的HD800, 耳機線, ESW11LTD, AK120, 相機等都已被偷走
所以無圖抱歉啦, 遲點會補上簡單聽感

評分

參與人數 5威望 +67 金錢 +57 收起 理由
黑翼菜鳥 + 9 + 9 辛苦了,原來發生了這樣的事...
grazysos + 9 + 9 有血有淚的報告, 比我唔見左咁多野, 我一定.
blueken1215 + 9 + 9 慘呀...
WE300B + 10
hiyori + 30 + 30 師兄辛苦了

查看全部評分

進階玩家

師兄節哀順便..有無機會搵得返?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

spanley76 發表於 2013-6-2 03:37
師兄節哀順便..有無機會搵得返?

俾人偷...我諗機會都好細了...真係慘呢...

鉑金玩家

節哀.......

銀級玩家

Ching馬上成為全美第一個AK120被偷的人!

新仔玩家

辛苦了師兄,
AK120的USB DAC 會需要driver嗎?
不的話其實可以接手機當純DAC用

專業玩家

哎呀...真係唔好彩呢...辛苦了whitefang兄!
唔知道會唔會記得或者有HD800,AK120等的Serial number,幫忙留意一下eBay, Head-Fi或者Craigslist等地?
主修日系Audio產品及同人音樂~

專業玩家

Fell 發表於 2013-6-2 09:27
辛苦了師兄,
AK120的USB DAC 會需要driver嗎?
不的話其實可以接手機當純DAC用 ...

Good question, 我都無諗到可以甘用呢
要等官方公怖先知道了
我會試試問下AK攤位給我卡片的那個人

另外thanks all
大家亦不用安慰我, 事情都過去了, 我都不期望會搵得返
集中討論返耳機器材吧
每一件都讓人眼前一亮
稍後會補上一下簡單聽感

我的HD800是 #0097X (應該是976)
AK120就不知道了

專業玩家

Hoyan 發表於 2013-6-2 08:00
Ching馬上成為全美第一個AK120被偷的人!

我是路過的

美國第一個入手AK120
美國第一個被偷AK120
地球上擁有AK120時間最短

的人路過留

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

C兄有冇買保險?