設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 阿正

[流行曲] [經典復克–李克勤].【復克】即聽.....即Feel......

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

903881997 發表於 2013-7-29 12:36
Is it still Made in Germany?

尋日喺MK仲見到有德國製版賣,而我分別喺幾間鋪頭中亦都見到有人買,師兄,未入嘅就快手喇,小心手快有手慢冇呀!

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +20 收起 理由
lamwaikit007 + 20 + 20
阿正 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

請問隻碟既風格會唔會好jazz?

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

radhk 發表於 2013-7-27 07:33
我都買0左.

如果expect 好hifi, 可以聽到好多樂器, 好多層次, 會失望.

好同意ching講法 ,真係無乜樂器同層次感 ,雖然隻碟話強調人聲,但一比較之下真係無晒低頻

而且唔知點解就係覺得佢好似為左出靚聲而唱,好像是無乜感情咁 ,聽起黎真係投入唔到,一聽番玉置浩二版SACD即刻舒服晒

真係好采係頭版德版印製同有Guitar Chord譜跟埋,如果唔係真係唔想入

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +10 收起 理由
mac1 + 10 + 10
阿正 + 10

查看全部評分

退燒了

2萬

白鑽玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

CDR 發表於 2013-7-29 14:03
尋日喺MK仲見到有德國製版賣,而我分別喺幾間鋪頭中亦都見到有人買,師兄,未入嘅就快手喇,小心手快有手 ...

謝謝師兄提醒。
但我見盒底是印住 Printed in Hong Kong, 是否都係Made in Germany呢?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

903881997 發表於 2013-7-29 16:47
謝謝師兄提醒。
但我見盒底是印住 Printed in Hong Kong, 是否都係Made in Germany呢? ...

CD Pressed In Germany

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +20 收起 理由
阿正 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

jack331 發表於 2013-7-29 15:29
好同意ching講法 ,真係無乜樂器同層次感 ,雖然隻碟話強調人聲,但一比較之下真係無 ...

我都認同CHING 所言

我雞機雞耳,
我覺得佢唱得完全唔放, 就住把聲,又要滑滑地圓圓地, 唔覺感情, 好平淡得來又做作
豬肉在前, 要好似玉置浩二咁, 又想唔同, 攪到不文不類, 眼高手低.
最核突好似浩二咁 停一下, HOLD 一HOLD 先唱.
佢既要錫聲, 又無人咁滄桑感, 唔知似D物.
聽左1次半轉聽返玉置浩二果隻

聽完後感, 因用雞野聽可能真係好有差. 背景音樂唔實, 有D濛, 唔夠層次......
人聲好出, 不過好似較大左個MIC 既聲咁, 完全唔覺有用力感

如果要推介我個人覺得, 痴情意外, 誰最愛你

最低低地既感覺酒紅色的心, 開頭好似有 1 , 2 ..........

翻唱本來好想聽, 不過比佢攪到以後呢D碟都係去HMV 聽過先敢買
成隻野比我覺得同次前關淑怡既陀飛倫咁

評分

參與人數 4威望 +27 金錢 +20 收起 理由
juno + 1 絕對認同
jack331 + 10 + 10
bbq2005 + 10 + 10 絕對認同
阿正 + 6

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

CDR 發表於 2013-7-29 17:36

It's means DVD manufactured & printed in HK...

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
阿正 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

CDR 發表於 2013-7-29 17:36

CD pressed in Germany...

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
阿正 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

正哥分享必是佳品

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

spencerchan1 發表於 2013-7-29 20:33
It's means DVD manufactured & printed in HK...

Yes ah

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由

查看全部評分