設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: dicky0411

[請教] 買新hifi

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

beerboy 發表於 2013-10-18 22:42
你洗唔洗呀.....
(Post76 Android 手機版送出)

配埋佢頭像張相
真係毛語問蒼天

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ilavbnm 發表於 2013-10-19 18:53
乜你咁鬼惡架...信唔信我傻比你睇...

COME ON BABY!
CDP:ARCAM-CD17
TUBE PRE AMP:MC-7R
POWER AMP:DIY 300B
TUNER:LUXMAN 007
SC:DYNAUDIO FOCUS 110/QED GSS
IC:CC:SILVER RCA
英式全古河FUSE

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

dicky0411 發表於 2013-10-19 16:26
我不常看電影,對5.1或2.1都沒什麼興趣
或外想問ボーズのエービーシステムは是指什麼 ...

ボーズのエービーシステムはbose's av systemという意味です。

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

malretep 發表於 2013-10-19 18:12
考到二級便知啦,師兄日文應該有一級水準。

そのようなことはありませんよ。私はただの初級者です。

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

dicky0411 發表於 2013-10-19 16:36
點解咁講?

ディッキーさんは今日本で働いていますので、日本語が必ず御上手だと思います。ですからディッキーさんと日本語で話したくなります。

星級玩家

Jackiewakusome 發表於 2013-10-19 21:38
ディッキーさんは今日本で働いていますので、日本語が必ず御上手だと思います。ですからディッキーさんと ...

我仲係學生

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄有60000yen budget……

CDP:
http://page6.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/f132997809
Bid盡唔過18000yen

AMP:
http://page11.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/n129315498
即買價15000yen

Speaker:
http://page21.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/j245051616
BID盡唔過30000yen

以上total在師兄射程範圍

住日本當然首選雅虎jp bid啦!我地班窮新手都買唔少返香港……
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

manblood 發表於 2013-10-19 19:37
COME ON BABY!

原來你中意人傻架...可惜我無喱種癖好...我地有緣無份...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

dicky0411 發表於 2013-10-19 19:16
我問左問朋友
佢話馬記ga sa15s2係cd解碼一體
不過 要120000

如果C兄真係要有USB DAC功能的話
你試下搵唔搵到...TEAC DH-3620(香港型號)
喱部係DAC連耳擴...之前香港賣得好平(HK$1400左右)
日本仲有無/賣咩價就唔知(其實依家香港都好少見)
然後加部有Line in功能(RCA 輸入)o既微型組合
咁就可以在預算之內擁有你要o既功能
不過咁就麻煩d(加多部機)...同埋微型音響o既預算都會少左
即係效果方面可能就要有d妥協啦...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ilavbnm 發表於 2013-10-20 00:47
如果C兄真係要有USB DAC功能的話
你試下搵唔搵到...TEAC DH-3620(香港型號)
喱部係DAC連耳擴...之前香港 ...

其實樓主堅幸福,因為日本雅虎bid成日有好嘢出現!

加上又平,合入門新手!!

所以我求其督三件都within budget

差在睇下樓主有幾熱心同發燒only
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1