設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[喇叭組合] 你係未傻左? 我老闆話 (yamaha NS-2000)

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

你係未傻左? 我老闆話

啱啱搬完屋,又換喇叭!
新環境緊係要新器材,搬完屋換喇叭好合理,吾係咩叫發燒

你係未傻左? 我老闆話
換都吾洗換咁大隻
吾大吾大,這只不過是書架, 十二吋的低音單元,就算比幾多錢,八吋都吾會做到,物理就係物理

你係未傻左? 我老闆話
搬完屋,換左喇叭, 三個月又再換?
非也,非也 其實我一早諗住入呢對, 無耐當時二手市場沒有,只好用住1000X先

你係未傻左? 我老闆話
一出一入哂曬D錢!
中古hot item, 出入同價,換多幾次都吾怕,NS-2000密度,低音同NS-1000X比不可同日而語

你係未傻左? 我老闆話
hifi野愈買愈貴
吾係咁,人生邊有樂趣呢

你係未傻L左....我老闆話....

日本空運到港

洗吾洗包得咁誇

單元保護得好周到

三十年既喇叭, 新既一樣   

新舊交替

啡色緊係靚過黑77既1000X

幸福

評分

參與人數 29威望 +269 金錢 +249 收起 理由
BBpredator + 6 精彩報告
zidanedc + 3 用家心得
pinkspider + 10 + 10
leo25 + 10 + 10
ATAM + 10 + 10 超正!
KENXYZ + 10 + 10 精彩報告
taxiseven + 10 + 10
manKi + 10 + 10
momolee + 10 + 10 精彩報告
obee + 10 精彩報告
ykluk + 10 + 10 超正!
benjamin + 10 絕對認同
MSZ + 10 + 10
timmy + 10 + 10
awckin + 10 + 10 精彩報告,實力嘅表現
Tomy + 10 + 10
ryanytwong + 10 + 10
agic + 10 + 10
xxijixx + 10 + 10 超正!
siukit_siuhan + 10 大師果然大師~!!

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Ching.....你有錢換野;就算儍L左都冇所謂啦
Naim cds3+555PS + SL Din-to-Din
Naim252/300dr+250dr(Bi-Amp)+SuperCap+SL Din-to-XLR
ATC SCM20SL;Lightspeed MK-3
Denon AVC8500 ; Oppo 205BOA UE
Analysis Plus:Golden Power OVAL x 6條
Symposium Ultra

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

真係無得輸!!大師對野靚到

http://audio-heritage.jp/YAMAHA/speaker/ns-2000.html
1982出的vintage keep得咁好

重要DHL送貨, 我估無三十k 都落唔倒樓,重要有對原廠尊用腳架添有錢多麼好呀
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

terryc 發表於 2013-11-14 22:07
真係無得輸!!大師對野靚到

http://audio-heritage.jp/YAMAHA/speaker/ns-2000.html

呢d 就係實力... 恭喜晒...
No Music No Life

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

beerboy 發表於 2013-11-14 22:09
呢d 就係實力... 恭喜晒...

小弟相信除了要有實力外,重要夠膽色才會愛上這玩意

要玩好這對書架仔,無樓主咁好功力真係攪唔掂呀
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

鳩撚屎屎咁, 弓起弓起。

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

想點呀你地。。。

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

Lester 發表於 2013-11-14 22:35
想點呀你地。。。

好簡單..... 科水...
(Post76 Android 手機版送出)
No Music No Life

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

嘩!!!正到冇人有

鑽石玩家

我等後後輩只有流成口水