設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[發燒碟] 張學友《真情流露》24K舊版金碟再出返啦

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
前天無意中見到佢出返呢個三菱再版。當年我買了天龍版,到我想買返三菱版時已斷了貨;如今再次推出市面,所以我同自己講,點都買返佢黎儲下呢!  

今天我特登連續聽《真情流露》的天龍金碟版、週年金碟版和呢隻三菱再版來比較一番,發覺三菱再版保留返天龍金碟版的音質,而週年金碟版音量則明顯較呢兩隻細聲,但勝在都算自然,不算好微弱。

我固然希望會出返慧嫻的《歸來吧》啦,但我更盼望Alan個幾隻金碟都可以再次出現返,真係好唔明點解呢個系列的再版會一隻都無預Alan份,無理由會唔賣得吧?  

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
sunboy + 10 + 10 精彩報告
jjjppp111 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

真係?請問喺邊度見到?
(Post76 Android 手機版送出)

進階玩家

9spl 發表於 2014-6-6 23:15
真係?請問喺邊度見到?

而家在好多一手CD店都可見到了,除了呢隻,還有《鄧麗君15週年》。  

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
sunboy + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

內圈有冇 MT? 如果冇,便可能是再後期的復刻版?

希望樓主有。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Norman + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

咁正?
多謝師兄通知!

2萬

白鑽玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

灣仔188 $130 only....

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

有冇相睇吓呢?

星級玩家

Gaps!!!! I wan to fly to Hong Kong immediately to buy this CD !!!!

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

巳買。

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

benlau 發表於 2014-6-7 09:50
Gaps!!!! I wan to fly to Hong Kong immediately to buy this CD !!!!

This is a reissued copy and made in japan only.

They are not the DENON MASTERSONIC and MITSUBISHI version.

Thus, they are not high valued products.

However, for the purpose of collecting different serial, you just buy it.

Discs are unlimited but money is limited.

評分

參與人數 6威望 +60 金錢 +60 收起 理由
jack331 + 10 + 10 絕對認同
Gentleho + 10 + 10 絕對認同
agic + 10 + 10 用家心得
Norman + 10 + 10
sunboy + 10 + 10
man641 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分