設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: bubuharry

[討論] 呢個版係咪好多打手???

鉑金玩家

我買碟通常都是因為隻碟啲歌好聽,而手頭又冇其他版本,又或者首次CD化,好少因為發燒版本而買,我冇發燒級器材,發燒碟同其他碟對我來講分別唔大,所以好少中伏,買得聽得一樣咁開心!

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +10 收起 理由
jimmy188 + 10
psb + 10 + 10

查看全部評分

星級玩家

反打手一定有
大家都知環球最近翻炒個批SACD都係成隻舊版碟照copy, 連整色整水都慳返, 但居然呢度都有人話舊版好聽過新版

白鑽玩家

其實聽歌最緊要自己鍾意,完全唔需要理會外面的評價

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ant9284 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

唱片公司就一定有打手喺各論壇谷碟 早期本地公司D amcd k2hd 號碼碟 我都奶吾少 反而 一百蚊三隻復黑王音色仲自然過以上嗰D版 宜家唱片公司一味出hifi 口水歌 一個月一定有幾隻 聽到厭 無demo 試聽我一定吾會第一時間飛出買

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我覺得CD區有時唔好比靚聲2個字鎖死,當然有靚録音有正既後期remaster固之然重要,但大家唔好忘記本身音樂既曲,編,詞,再覩既録音如果打動唔到大家既心都係徒然,另外76CD區始終以好音樂小分享為主,一D好專業既分享如果有當然最好,冇既大家齊齊分享下感覺我反而覺得重要呢
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 3威望 +40 金錢 +40 收起 理由
psb + 10 + 10 絕對認同
agic + 20 + 20 絕對認同
CDR + 10 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

bh72bh72 發表於 2014-7-23 12:15
同意,有舊版都吾再入新出版本了!

Agree too 假如舊版不是抄到天價 一定買原版 尤其是Classic 碟

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
psb + 10 + 10

查看全部評分

高級玩家

咁多錢請打手,不如搞好啲錄音好過啦

鑽石玩家

cwyip 發表於 2014-7-23 14:52
Agree too 假如舊版不是抄到天價 一定買原版 尤其是Classic 碟

Couldn't agree more with you brother

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

CHING
咸魚白菜,各有所愛啫
有人中意信評論
有人中意信自己隻耳
有咩出奇
打手都係一種宣傳技倆啫
如果打兩野就雙白金,D唱片公司仲洗鬼賣廣告咩!

睇開D啦!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
jimmy188 + 10

查看全部評分

鑽石玩家

edmund8612 發表於 2014-7-23 16:29
CHING
咸魚白菜,各有所愛啫
有人中意信評論

相反我覺得一直做左人地免費打手果D重可憐

評分

參與人數 3威望 +29 金錢 +29 收起 理由
jcttt + 10 + 10 絕對認同
bubuharry + 9 + 9 世事都給你參透
bh72bh72 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分