設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[XBOX One/Series] 《戰爭機器 終極版》(X360四部曲下載碼現已派發)

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

琴晚去電器買竟然淨番一隻~有冇咁好賣呀~入碟安裝之後下載半粒鍾玩得
但唔知下載d乜?想問下點樣先有360頭幾集送?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

HKWAIYIN 發表於 2015-8-26 07:40
半個鐘下載完

我尋晚8點開始下載, 去到11點半先得30%
Anthem MRX710
Emotiva XPA-5
Belkin PF30
OPPO 93
Klipsch RF-52 II
Klipsch RC-52 II
Klipsch RS-42 II
Velodyne SPL-1000 Ultra

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

laiho 發表於 2015-8-26 08:56
琴晚去電器買竟然淨番一隻~有冇咁好賣呀~入碟安裝之後下載半粒鍾玩得
但唔知下載d乜?想問下點樣先有360頭幾 ...

連咗live然後入game就可以了,到時佢會sd個code比你。

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

請問連live單機打可以嗎?仲有我個金會員係當初買機送的兩星期試用版
咁係咪金會員期內先可玩舊GOW?

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

laiho 發表於 2015-8-26 09:30
請問連live單機打可以嗎?仲有我個金會員係當初買機送的兩星期試用版
咁係咪金會員期內先可玩舊GOW? ...

最緊要連住live入game,單打/co-op/multiplay都冇所謂,金or銀會員都OK。

黃金玩家

琴晚玩咗接近兩粒鐘單機,過咗第一隻狂暴女獸人,少少感想:

- 畫面係UE的賣點,與上年的Halo 2週年版比較,Gears UE的整體畫面已經至少去到上一代機末期水平,部份場景更達次世代級別。

- 因為所有3D物件都被更換喇,有啲你會好記得係唔同咗,而有啲你要睇返對比圖先知有咩分別。但以@肥狗仔@的遊玩經歷,有超過一半的場景都係經過大執。

- Coalition對細節的追求比我預期的高,部份會郁嘅樹葉﹑裝飾品﹑於水面上浮動的報紙﹑遇爆炸後所形成的水花等等都真係令人眼前一亮。

- 將原作材質換上物理材質後,光線對每件3D物件所造成的反射非常顯著,那怕連普通彈藥包的燈光都會對環境做成影響,十分驚喜。

- 雖然最新版的Unreal Engine 3已經容納到當年1代所表現唔到嘅色彩,所以是次UE的色彩固然比較豐富,不過貌似開發團隊都有意保留當年1代果種蒼白的色調。所以對原作情有獨鍾的朋友應該會比較滿意。

- 新過場動畫係咪好過舊版就真係各花入各眼,不過人物表情豐富咗玩家就可以更好地了解到各人物的個性,哩點係真的。另外女獸人出場時的場景比原版黑好多,以營造迷失及恐懼的氣氛,個人幾buy嘅。

- 個人覺得所花嘅二百幾蚊唔係為咗睇佢重製得有幾徹底,而係要睇吓當9年前的原作換上新裝後究竟仲能唔能夠克服時代的考驗,而暫時的感覺係哩部劃時代作品仍然係現時為止最出色的第三身射擊遊戲。

- 與Halo 2重製版遇上同一問題就係AI,唔夠打的玩家唔好笑住,被弱化的唔係敵人AI,而係隊友AI中bug機會大增,如果有fd打co-op可以無視,否則有時的確係幾尷尬。至於敵人... 仍然係三集入面進攻意欲最旺盛﹑硬直率最低的,新手/耐無打的玩家建議唔好揀Hardcore以上難度。

- 同原版一樣,UE配備中文介面及字幕,但在過場入面,每章所顯示的標題字樣仍然係英文的(遊戲時則正常顯示中文),此舉有兩個可能: 一係兩地溝通出咗問題; 二係有關標題本身係食咗入條過場片入面,想改都改唔到。如果現實係同後者有關,咁可以反映本作的過場唔係好似原版咁用實時運算,亦可以反映點解遊戲有成44GB咁大。

鉑金玩家

@肥狗仔@ 發表於 2015-8-26 14:06
琴晚玩咗接近兩粒鐘單機,過咗第一隻狂暴女獸人,少少感想:

- 畫面係UE的賣點,與上年的Halo 2週年版比 ...

Online 對戰啲場景感覺上靚過單機畫面

鉑金玩家

有冇發覺畫面有些濛?
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

尋晚玩 team deathmatch 玩到唔捨得瞓

鉑金玩家

點 download 番其他 Gear of War ?
(Post76 Android 手機版送出)