設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: googleli

[請教] 其實買鐵盒... 有必要嗎??

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

如果你真係高收入人仕,全部都用緊頂班器材.........那就買多點鐵盒吧.但如果你只是普通收入的人,而你只是用緊中班或低班器材,但你一年買碟的錢都花兩至三萬或以上的話,那就是on 99的人,試想吓玩影音究竟是器材行先定影碟行先,一定係器材緊要,省一點買碟的錢就可買到曰系頂班器材,你一定會玩得更加開心,重有明年年尾一出4K bluray,什麼鐵盒2kbluray都只值幾十元,還有當你換哂4k器材後,這些2k bluray你肯定不會再碰佢,到時即係垃圾,試想吓現在你再會唔會睇番dvd呀!而我就是滿屋dvd垃圾的人.......哈哈哈...真浪費呀.........

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

kitman688 發表於 2014-10-18 00:42
如果你真係高收入人仕,全部都用緊頂班器材.........那就買多點鐵盒吧.但如果你只是普通收入的人,而你只是用 ...

如果照CHING咁講...

一個普通打工仔, 就唔可以食鮑魚?
一個好有錢既人, 就唔可以食咸魚?

人, 無必要分等級, 大家都係有阿媽生既, 有分別咩?

等同嗜好, 我仲見好多人買VCD, 可能佢覺得VCD已經滿足到佢既要求就買, 即使你走去問佢呢個世代仲睇VCD, 俾著我的話只會答返句:

"關你鬼事"

想當年我都買左好多VCD同DVD, 到依家玩BD同鐵盒包裝, 當屋企無位既時候, 我拎一大堆DVD去賣, 得出黎既價錢只得幾十蚊.
如果純以價錢黎睇一定係好浪費同無謂.
但其實你唔鍾意又點會肯俾錢同時間去搵同買呢?!?!

所以由始至終都只係為著"鍾意"同"喜愛"至去買甚至儲, 唔通咁樣都有問題嗎?!?!?!

呢個POST我覺得開得唔錯.
但...有必要嗎呢幾個字就有D怪.

....
我鍾意睇呢套戲, 佢唔鍾意睇呢套戲...佢咁樣有必要嗎?

評分

參與人數 5威望 +50 金錢 +50 收起 理由
wopa1969 + 10 + 10 絕對認同
jack331 + 10 + 10 絕對認同
黑冰 + 10 + 10 絕對認同
jc2ssych + 10 + 10 絕對認同!!!
pbtour4il + 10 + 10 英雄所見略同!

查看全部評分

星級玩家

仲有樣野以前唔少 BLURAY既膠盒幾硬靜, 反而而家D好多係軟身NEVER MIND但係易BROKEN. 而我又懶得去買新膠盒又要換果張紙, 對於[鍾意]既碟入手鐵盒費事煩
Cambridge 751R 752BD Lexicon ZX7 Vlodyne spl1000
Accuphase E460 DP550 ProAc 20R Center C KEF Q800d
LG 65LA9700 MTV8000

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Hon 發表於 2014-10-18 01:41
如果照CHING咁講...

一個普通打工仔, 就唔可以食鮑魚?

Hon兄,其實有人講啲唔講啲。

自己買鐵其實唔係為收藏,而係用黎炒賣。

所以佢唔會明。
NO WOMEN, NO KIDS.
That's the rules.

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

jc2ssych 發表於 2014-10-18 09:19
Hon兄,其實有人講啲唔講啲。

自己買鐵其實唔係為收藏,而係用黎炒賣。

其實點都好, 出發點都只係"鍾意" 至會買, 我都只係針對返呢個TOPIC黎講, 有時候真係唔駛諗太多, 難聽D講句, 唔通又開個POST問"點解D人買膠都唔買鐵盒"咩, 係咪...

76好民主同自由, 所以各CHING出咩POST都得, 但... 今次我會覺得好怪咁囉.

我地圍內成班人都玩左幾年BLURAY, 真係咩版本都玩過晒, 有時候大家都會話"你都癲癲地既, 買齊咁多個包裝", 但真係講完就講完, 唔似呢個POST咁好似一種罪咁, 我反而覺得...有必要嗎?

純個人意見, 言語上可能過激, 請見諒.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jack331 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

師兄, 我諗我同你幾啱傾

星級玩家

since 2011

76-FC 藍寶石勲章

鍾意玩鐵,價錢都ok

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實問題好簡單
師兄心思思有意欲買嘅,就係有需要
而師兄冇考慮亦冇意欲買嘅,就冇需要
即係你鍾意黎明,都唔可以質疑人哋點解鍾意八両金
(Post76 Android 手機版送出)

評分

查看全部評分

星級玩家

細個儲模型,出黎做野儲相機鏡頭,dvd,bluray。冇得解釋,男人的浪漫。

評分

查看全部評分