設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: goluchan.

[演唱會] 陳慧嫻 Back To Priscilla Live (Blu-ray)

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

lkljason 發表於 2014-10-27 00:05
點解無輯錄千千闕歌嘅?睇制作花絮佢演唱會應該有唱。

版權問題!
包括容祖兒!

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

mancarmen 發表於 2014-10-27 01:22
版權問題!
包括容祖兒!

唔怪之得啦!可惜

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

dvdvdv 發表於 2014-10-23 23:50
畫面幾秒轉來轉去,頭都暈

畫面幾秒轉來轉去,真係比佢轉到火都嚟!

高級玩家

各位,旺角價幾錢?今日在深水埗要$239咁貴

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄德8細鋪$215

高級玩家

lowfai 發表於 2014-10-28 21:58
師兄德8細鋪$215

Thanks!:-)

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章76 榮譽貢獻勲章三星玩樂勲章

我大眾買都係239
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

$239基本上係公價,連女人鋪都標呢個價,信和啲唱片鋪同CD倉都係呢個價,HKR同HMV好似貴兩條!
Blu-ray movie 係精神食糧,樹皮係日常既食糧,缺一不可!

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

昨晚看了,慧嫻風采依然,歌聲悅耳,身形纖瘦,看得出下過苦功。

再看making of,那架著眼鏡和棕色頭髮的樣子更覺可愛。排舞室內看見一張葉倩文poster,可能是同一舞蹈老師,怪不得這麽有水凖,更有區丁玉對慧嫻的看法,感覺很窩心,期待她可以繼續努力,再創高峰。
(Post76 Android 手機版送出)

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

之前聽人講呢隻藍光質素好好,好清,於是走去買咗隻,點知希望越大,失望越大,唉!

畫面:可以接受,10粒星我畀7粒。D光位有D爆,有D位一舊舊,唔夠層次。當鏡頭PAN去影D玩樂器嘅人員嘅時候,質素簡直慘不忍睹,又濛又鬆。我成日覺得畫面有D味精,總之怪怪哋。

聲音:不能接受,10粒星我畀3粒。音場超窄,樂器分得好唔清楚,最差係D重低音,過大又濛,犯晒重低音絕對不能犯嘅死罪,重低音一定要實嘛,點解造碟間廠咁倒米㗎?!隻碟校大聲D都死,而人聲(講嘢時)唔清楚,時聽到時聽唔到,觀眾嘅掌聲又無現場感。

呢隻碟喺奧地利製造,但邊度造都假,音源機種差嘅話,天堂造都救唔返。HiFi鋪用呢隻碟試機,套機一定無人問津。不過算啦,我哋唔可以對香港嘅演唱會有期望,而且陳慧嫻D歌又好好聽嘅,都值得收藏嘅。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
robot388 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分