設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: stockpicker

[喇叭組合] Mirage OMD Speaker好平

星級玩家

想請教一下?

如果比較OMD 5 同傑士 RS41 邊對做後置的 surround 效果會好D?

因為我二選一,心大心細 。用過的 C hing 請俾下意見?

聽歌:淘寶膽前,永恆之音合併機,Creek 50CD
睇戲:LG 65UB9500 Denon AVR-X4100W
            F:Elac 244.2 C:Epos Elan 20 Sur:Mirage OMD 5
            Atmos:Atlantic Onkyo Sub:Sunfire HRS12

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

sclendan 發表於 2014-11-22 18:15
請問有無師兄幫到我呀!! 我落左單, 係在woot度"connect"過去amazon.com再sign in訂既, 之後更收到佢email ...

俾人lock左account我都唔想架, 洗唔洗cancel我張order呀? send email 俾CS又無人理我, 一黎就cancel我order, 叫我從新買過! 點買呀? 開返我account咪得囉! d美國佬攪乜架!?

我搞左成晚得個吉, 一肚氣! 仲蝕左6蚊美金買左個freight charge guarantee!! 日遜跟野好好好好多呀!

..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

sclendan 發表於 2014-11-22 10:31
Joe哥, 點瀨法呀??

http://post76.hk/forum.php?mod=v ... E8%B3%BC&page=2

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

sclendan 發表於 2014-11-23 02:35
俾人lock左account我都唔想架, 洗唔洗cancel我張order呀? send email 俾CS又無人理我, 一黎就cancel我ord ...

熊貓兄真係黑仔

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

oldappletree 發表於 2014-11-23 00:57
想請教一下?

如果比較OMD 5 同傑士 RS41 邊對做後置的 surround 效果會好D?

我用緊RS42ll,校果麻麻,不會考慮,最好有得試下比較
Naim CD5xs
Naim 202/200  Hi cap
Onkyo Av 5010  Oppo 103
ProAc D20R    Sonus Faber Venere中置
Chartwell BBC LS3/5
Mirage OMD 5後置     REL T 7
Graham 3/5閒置

星級玩家

gikifk 發表於 2014-11-23 11:44
我用緊RS42ll,校果麻麻,不會考慮,最好有得試下比較

明白。謝謝 c hing 回覆。就買 mirage 了!
聽歌:淘寶膽前,永恆之音合併機,Creek 50CD
睇戲:LG 65UB9500 Denon AVR-X4100W
            F:Elac 244.2 C:Epos Elan 20 Sur:Mirage OMD 5
            Atmos:Atlantic Onkyo Sub:Sunfire HRS12

黃金玩家

joelcan 發表於 2014-11-23 11:24
熊貓兄真係黑仔

係囉, 最唔底係其實唔係我既問題嘛, 都唔關我事, 都唔知點解無啦啦lock我accout, 開返又洗乜cancel晒我d order呢. 不過又咁講, 其實睇返OMD-5用黎做後置對我黎講好似係太大既, 好似係咪佢賣完OMD-5先拎Os3出黎賣?之前OMD-5果陣唔見有既?

睇spec Os3 既size, 單元size都好似只係細OMD-5少少, 但平成半喎,   不過都輕一半, 咁係咪即係Os3差過OMD-5好多??

我依家訂左4隻Os3諗住換晒我d Klipsch 衛星做後置同front high. 不過如果佢唔係cut左我對OMD-5, 咁我就可以當幫其他師兄訂囉!
我今次訂Os3都唔慳果10%索性叫comGateway代購喇, 不過woot又限住每人最多三隻, 我諗住代購佢就有計啦, 點知無論我一張單訂4隻定係我分兩張單訂4隻佢都話限住三隻唔俾我訂 , d美國人洗唔洗咁有原則呀?  又唔係要直接碌我卡訂.

..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<

黃金玩家

reallyfatboy 發表於 2014-11-22 23:01
已經shipped 啦,好快手

已經shipped?  師兄用邊間買呀?

黃金玩家

話時話如果屋企有位, 買對Omni 550 做後置都ok喎, 話晒座地, 腳架都慳返.

http://electronics.woot.com/offe ... er-6?ref=cnt_wp_1_1http://electronics.woot.com/offers/omni-550-floorstanding-tower-speaker-6?ref=cnt_wp_1_1

黃金玩家

sclendan 發表於 2014-11-23 23:52
已經shipped?  師兄用邊間買呀?

都係1樓CHING條LINK, 今朝收到EMAIL話SHIPPED, 不過CHECK USPS STATUS 都係冇郁過
仲要等代運寄返黎..