設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: lamwaikit007

[流行曲] 《胡琳 The Fifth Season 豪華珍藏限量版》(實物圖及個人感受)

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

sunboy 發表於 2014-11-28 23:43
Three times a lady...............per day !

咁貴,唔煲多幾次對唔住個銀包。{:9_409:}

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

lamwaikit007 發表於 2014-11-28 23:51
咁貴,唔煲多幾次對唔住個銀包。

Yeah...........you're right

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Bianca Fan Club 胡琳國際歌迷會 FACEBOOK 說:

1,000份胡琳的The 5th Season Boxsets are finally delivered to all the retailers... Between today to early next week. The Boxset is quite big and heavy, so it creates more trouble for the delivery in such a small but big city. Thanks for the waiting and apologize for the delay. Totally understood the frustrations that it costed. Finally, it is the good music that it counts, fortunately... Here, thx the printer, packager, distributor, retailers, the reviewers, and you guys- the fans and the music lovers.

1萬

白鑽玩家

http://hk.apple.appledaily.com/e ... t/20141129/18951119

樂壇不死鳥:胡琳拒唱K歌 堅持Jazz夢

近年專做翻唱發燒碟的胡琳,本是大名娛樂旗下歌手,數月前卻跟公司解約了,好在經理人公司多年來都力撐她,令胡琳不致變孤兒仔,仍然可以繼續出碟夢,只要有人真金白銀買她的唱片及演唱會飛,就算做不到最受歡迎女歌星,胡琳仍樂觀說:「我覺得自己好成功!」
撰文:余燕儀

入行8年的胡琳一直堅持唱Jazz和R&B,又捨得揼錢到紐約多間著名學院修讀演藝、聲樂、舞蹈及國際拉丁舞課程,雖然不斷努力向上游,卻依然被偶像主導的市場所忽視,胡琳有感而發說:「可能大家對我印象,只係出碟時會出現一下,跟住過一排又靜番,大家唔知我匿埋咗去邊,我做嘅音樂未必係香港聽眾覺得好主流,大家覺得Jazz同自己生活冇乜關係,或者有人鍾意聽K歌多啲,未聽就已經唔畀機會我。」

唱得又跳得的胡琳卻紅不起,有否覺得自己懷才不遇?她笑說:「完全冇呢種感覺,歌迷真金白銀買唱片或睇演唱會,嗰刻令我好開心,我其實好成功,就算唔係最受歡迎女歌星,我講真㗎,本身個人好樂觀,成功喺每人心目中標準唔同,對我嚟講,可以做到鍾意嘅嘢就係成功,如果過咗10年、50年之後,攞番自己啲碟出嚟,除咗我當係瑰寶之外,有一班人曾經聽過呢啲歌,甚至乎以後都聽緊呢啲歌,畀我好大鼓勵。」

冇嘢做情緒低落
在紐約進修、美國錄音的胡琳,似乎付出與收穫不成正比,胡琳卻說:「我覺得好幸運,喺紐約學音樂,嚟香港做咗兩個音樂劇,有時唔係學咗就有用途,當時會揀以Jazz為音樂基礎,因為喺紐約讀書可以接觸Jazz,學以致用都得到好大收穫,如果做嘅嘢完全冇自己風格,好盲目去跟隨市場,所謂好主流嘅嘢,我唔相信會有今日成績。雖然灰心一定有,我發覺情緒低落,通常都係嗰排冇乜嘢做,雖然自己鍾意唱歌,但人生係咪仲有其他嘢可以做呢?但係……我做唔到第二樣嘢,雖然由細到大興趣幾廣闊,跳舞、畫畫、唱歌,以前仲學過氣功,但所有興趣都係三分鐘熱度,唱歌係我堅持得最耐,深信係上天安排我去做,我一定會堅持落去。」

「我冇畀錢出碟」
不過,數月前胡琳卻跟大名娛樂解約,失去唱片公司支持的她說:「自己出道以嚟都係同一間經理人公司,中間同兩間唱片公司合作:bma、大名娛樂,兩間公司合作都有得着,學到好多嘢,我同大名合作差唔多一年,開頭做碟好開心,但後來大家理念方向唔同,所以和平分手,慶幸冇擺雪櫃幾年同要我賠錢。」未簽到新公司的胡琳,新碟惟有由經理人公司推出,她說:「新碟年中錄好,唔想拖慢速度,有時隔太耐唔出歌,真係以為你去咗開花店。我要澄清,好多人以為我好有錢,屋企有唔有錢我唔知,只係好一般家庭,但我冇畀錢出碟,開頭有少少唔開心,大家好似永遠覺得我畀錢出碟,唔係有人投資我興趣,到後來解唔解釋唔重要,碟有質素最重要。」

近年改出發燒碟的胡琳,強調並不是貪發燒碟有市場,她說:「其實出普通碟都係一樣銷量,實數有萬幾二萬,自己最差隻碟都有八千至一萬銷量,做騷都可以賺到錢,雖然唔使家人資助,但我冇畀家用,當然希望經濟可以更加好。大家入行都有一個夢想,我夢想咪唱歌,如果唔鍾意發夢,唔會做同藝術有關,我仍然想繼續做,但唔會話做到七十歲,太誇。」

有米經理人一路扶持
賣聲的胡琳自知外表不算靚女,本來下巴有一粒癦的她,年前更脫癦求出路,不過有網友卻覺得她有癦仲正。感情方面,胡琳與有米經理人的緋聞傳足多年,甚至傳經理人為

1萬

白鑽玩家

新聞圖 1

胡琳跟大名娛樂解約後,幸得經理人公司力撐,繼續堅持出碟夢。

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

1萬

白鑽玩家

新聞圖 2

胡琳為裝備自己,曾到紐約修讀演藝、聲樂、舞蹈及國際拉丁舞課程。

x

1萬

白鑽玩家

新聞圖 3

胡琳自言十分樂觀,只要有人買她的唱片及睇演唱會,已經感到很成功。

x

1萬

白鑽玩家

新聞圖 4

一直堅持唱Jazz和R&B的胡琳,被偶像主導的市場忽視。

x

1萬

白鑽玩家

新聞圖 5

胡琳承認其經理人(左一)有錢,但卻否認是男友。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

4點就要到cwb
豪華版仲未送到, 我响灣仔訂碟, 你而家送到都可以狗衝過去
如果喺新界訂碟嘅點算?  真係好唔掂