設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: pigpighung

[合併式擴音機] 2015第一嚿金~~~~~叫E-600

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

HenryHou1 發表於 2015-1-28 10:27
咁你點都有部android/iphone卦﹖
搵個叫spl meter既app就可以喇,咁當然無專業既咁準但可以用 ...

懶吖嘛...又唔係要嚟教聲...玩過咪算囉...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

黃金玩家

ilavbnm 發表於 2015-1-28 10:29
懶吖嘛...又唔係要嚟教聲...玩過咪算囉...

咁11點吵唔吵耳﹖
我既理解係音色表現又唔係淨係睇個箱震唔震,但係個箱愈堅愈唔震咁你就可以聽少啲箱聲音染咁囉

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

ilavbnm 發表於 2015-1-28 10:23
我無用音壓計...音量開到11點...唱左大半首"最後一夜"跌左...
咁即係點?...atc聲箱唔夠扎實... ...

你要用個APP度下先得架, 唔係點知開到幾多個DB?
如果開到過百DB乜鬼都跌啦

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

HenryHou1 發表於 2015-1-28 10:39
咁11點吵唔吵耳﹖
我既理解係音色表現又唔係淨係睇個箱震唔震,但係個箱愈堅愈唔震咁你就可以 ...

個箱愈堅愈唔震咁你就可以聽少啲箱聲音染?

係咪真架

黃金玩家

momolee 發表於 2015-1-28 11:49
個箱愈堅愈唔震咁你就可以聽少啲箱聲音染?

係咪真架    ...

咁不如你話我知你想聽多啲個箱震動既聲定係單元震動既聲﹖
唔係我又唔明點解啲有啲喇叭又要全金屬又要幾百KG一隻又要咩W cone carbon fiber之類{:9_436:}

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

momolee 發表於 2015-1-28 11:48
如果開到過百DB乜鬼都跌啦  ...

我下載左個app...一開個app我已經肯定唔使試...
跟手我仲刪埋個app...
因為我一開個app...佢就話我當時最高音壓77.1分貝
不過...當時我跟本無開機播歌...  
如果80分貝個銀會跌的話
我信係我對喇叭擺得唔好(斜左)多d囉...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

momolee 發表於 2015-1-28 11:48
如果開到過百DB乜鬼都跌啦  ...

為左試下80分貝究竟有幾大聲...
我唯有再裝返個app...{:9_404:}
試完得啖笑...當然跟手又再刪左佢啦...
測試結果...精彩囉...neo 250i音量制大約在8點位置

音壓最高達到97.07分貝

之前(音量制11點)我諗我應該聽緊超過200甚至300分貝...
可能neo 250i 真係咁堅...
音量制去到8點位置...已經可以令scm7發出97.07分貝嘅音壓...
哩d音壓計app...我一定唔會再裝第3次...

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
HenryHou1 + 10 + 10 精彩過精彩既報告

查看全部評分

i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

黃金玩家

ilavbnm 發表於 2015-1-28 12:35
我下載左個app...一開個app我已經肯定唔使試...
跟手我仲刪埋個app...
因為我一開個 ...

Max啫,一下咁高唔奇,咁你有無第二個app?

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

HenryHou1 發表於 2015-1-28 13:16
Max啫,一下咁高唔奇,咁你有無第二個app?

哩d野...玩完就算啦...何必認真...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

黃金玩家

恭喜師兄入手E600