設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: alleelarry

[主題新聞] 第87屆奧斯卡金像獎完整得獎名單(附加英文名稱)

星級玩家

gashapon 發表於 2015-2-24 10:27
我睇《失蹤罪》睇到有少少心寒, 所以我想女主角拎獎多d~ (其實我只睇了呢套~)
問心比我, 入到圍梗係想拎 ...

我也睇了《失蹤罪》, 女主角做得十分好.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
alleelarry + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

zidanedc 發表於 2015-2-24 16:24
我也睇了《失蹤罪》, 女主角做得十分好.

所以話呢,好戲又唔一定要攞獎,攞左獎又唔一定係你杯茶!
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

1萬

白鑽玩家

老而不

又講下d節目...
lady gaga唱the song of music 感覺是不錯, 也聽到她的嗓底不錯.與原唱的對比只差一個/半個音階左右?
很難得聽到原唱者的讚許, 真的, 不少人在翻唱的時候原唱者已去世.
只是可惜lady gaga老是穿牛肉裙唱怪歌...唉.

Oscar的OP也比之前的好看就是了
唱出了一堆英玀片, 大家齊齊睇手機的真實事.

評分

alleelarry + 10 + 10 超正!

查看全部評分

還是好音樂最好.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

kl122002 發表於 2015-2-24 21:32
又講下d節目...
lady gaga唱the song of music 感覺是不錯, 也聽到她的嗓底不錯.與原唱的對比只差一個/半個 ...

之前感覺Lady GAGA都係比較"出位", 所以見佢咁正經唱歌有d唔慣~

見返"原唱者"出場真係幾surprise下, 話晒都成50年, 不過佢又keep得幾好~

1萬

白鑽玩家

老而不

gashapon 發表於 2015-2-25 08:50
之前感覺Lady GAGA都係比較"出位", 所以見佢咁正經唱歌有d唔慣~

見返"原唱者"出場真係幾surprise下, 話 ...

我真的以為原唱的已不在人世...
還是好音樂最好.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

kl122002 發表於 2015-2-25 13:27
我真的以為原唱的已不在人世...

我都係, 話晒已經成50年...(touchwood)

1萬

白鑽玩家

老而不

gashapon 發表於 2015-2-25 14:23
我都係, 話晒已經成50年...(touchwood)

點講好呢...
回看以前的片, 真是很掛念那種歌舞片 : 有<魔戒>的長度而喜樂中不會覺累.
入戲院看<魔戒>也覺太多事發生了, 也長了一點, 如果可以像 <Lawrence of Arabia >中有一段退場小休就好了....
還是好音樂最好.

鉑金玩家

alleelarry 發表於 2015-2-24 08:45
最尾個張都係《飛鳥俠》,用上WOODSTOCK更形似啊!反而唔明發行商D眼光,要到人家接近攞或者攞左獎先至 ...

安樂最搞笑,信心爆棚安排《解碼遊戲》在頒獎后上正場,以為好似當年《一百萬零一夜》咁羅硬大獎,點知衰咗,好彩賀歲期間安排多場優先場且入座不俗,否則五百萬票房都難

評分

alleelarry + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

gashapon 發表於 2015-2-23 16:08
霍金我係想睇而無時間睇, birdman反而睇了但我覺得一般.
最想睇《解碼遊戲》同《我們都是這樣長大的》( ...

《我》片係所有入圍電影中最悶的一套

鉑金玩家

gashapon 發表於 2015-2-23 16:40
我覺得好少可會好似《我們都是這樣長大的》咁同一個小朋友花10幾年時間去拍佢, 好多時其他人大不了搵唔同 ...

雖然拍足12年好有綽頭,但係唔代表套戲好睇,另外每年只係拍兩周,出來效果就係異常鬆散平淡