設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: takeishi

[討論] 帶你遊 "大阪+東京" 搵碟好去處 (最後更新) 完整編

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

提外話~大家認住呢間壽司店. 黑店黎架.
晌秋葉原度架. 我自已衰先. 無睇價錢就入去食. 但係真係無諗過貴成咁.
兩個人居然食左成8千円、入面係無1百円一碟既壽司架. 最平果碟都250円、
食下食下. 不知不覺埋單要8千幾. 又唔係特別好食. 極度搵笨.
影番張相以作記認.

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
Cheong448 + 10 + 10 我唔會去.....買哂心頭好
alexming0101 + 10 + 10 用家心得
dc903 + 10 + 10 食家遊日被搵笨心得

查看全部評分

白鑽玩家

danny.chan~羊爸抱羊B.唱兒歌~

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

takeishi 發表於 2015-3-5 14:42
最後一個位留俾東京~中野既二手碟鋪

Please, please, please!
We are still waiting for your last stop 中野.
Thanks for your photoshooting & story-telling!   

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
alexming0101 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

dc903 發表於 2015-4-10 01:00
Please, please, please!
We are still waiting for your last stop 中野.
Thanks for your photoshootin ...

THANKS ~ 已經完全最後一個更新啦.
希望你鍾意啦, 下次再有機會介紹其他值得去既地方.
不過呢家東京就真係差左好多啦. 無以前咁多碟鋪啦.
其實都唔係東京架啦. 聽我朋友講. 美國都係咁. 無晒碟鋪啦.
唉~唔知再過多十年重有無唱片鋪呢樣野啦. 可能到時要睇番呢D相先知咩野叫做唱片鋪啦.
希望唔好咁快消失啦. .............. 亞門.

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
alexming0101 + 10 + 10 非常感謝師兄的精彩報告!!
dc903 + 10 + 10 精彩報告; 一定要加分.

查看全部評分

白鑽玩家

danny.chan~羊爸抱羊B.唱兒歌~

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

非常享受takeishi兄的揾碟分享展覽, 小羊重來未去過日本, 多得師兄的相片和述說, 知得多看得多, 絶對明白如去外地只顧入碟而不理會身邊的事物, 便同一位水貨客心態差不多. 有美食有靚人看有風景睇有趣事回味; 相信師兄每次聽碟時都會回想到過的地方和逸事.   
有間ARATAMA有poster和音樂副產品賣, 都好正喎, 小羊以前都入了(經中介店)一些poster,  但貴價錢又殘破, 有機會要去去. DISKUNION有HMV小狗燈賣, 之前試過用日遜訂但不成功因寄件大不接受!   
最後非常多謝takeishi兄的帖文, 有好碟找有音樂店介紹又有醒目提點. 希望音樂店將來不要太大縮減, 小羊還有很多店未去很多碟未摸過又未聽過, 留番D給大家欣賞.   

評分

參與人數 3威望 +70 金錢 +70 收起 理由
Norman + 50 + 50 一定要加分
alexming0101 + 10 + 10 超正!
takeishi + 10 + 10 超正!

查看全部評分

星級玩家

神級報導! thanks a million. I am going to Tokyo next week.
www.facebook.com/vinylover - Vinyls that we will listen till us apart

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

dc903 發表於 2015-4-12 13:34
非常享受takeishi兄的揾碟分享展覽, 小羊重來未去過日本, 多得師兄的相片和述說, 知得多看得多, 絶對明白如 ...

唉~我都想買果支HMV小狗燈呀. 不過衰啦. 最後一日行李爆晒. Check In 磅下個喼居然成30kgs,
俾人charge左成5千円。如果唔係既. 我一定買支小狗燈. 勁鍾意呀我又係. ......... 原來我地都係同好. 真係好呀.
其實如果你成日訂碟. 不如搵次忍下手. 儲儲埋埋一次過去日本自已掃貨好過啦. 慳慳埋埋夠去玩幾日啦.
東京或者大阪. 其實去4日都夠架啦. 趁平日坐廉航去的話重抵玩. 去4日機票連食宿平平地幾千蚊攪掂.
可以考慮下架. ( 如果有咁既時間的話 )

評分

參與人數 3威望 +40 金錢 +40 收起 理由
Norman + 20 + 20 精彩報告
alexming0101 + 10 + 10 精彩報告
dc903 + 10 + 10 用家心得;小羊都想要揾合適時機..

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

有心有料post,正、正、十個正!

專業玩家

thx u

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

呢排好多朋友問去日本邊度搵碟好.........推一推呢個舊POST俾大家溫故知新啦.
如果有咩好介紹有咩新發現既. 請各位C兄介紹下俾我, 等我下次可以多個地方去啦.
下次再去. 應該幾個月後啦. 唔知到時有咩野收獲呢. 祈待. 阿門....................

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
dc903 + 10 + 10 超正心得!
alexming0101 + 10 + 10 一定要加分!!

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

takeishi 發表於 2015-7-30 10:25
呢排好多朋友問去日本邊度搵碟好.........推一推呢個舊POST俾大家溫故知新啦.
如果有咩好介紹有 ...

咪搞我 夏季炎熱又要拎心頭好 想死

留待秋季去 好一點
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。