設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: 小瑟

[CAS音響] ASUS Xonar Essence One MK2 摩機版齊齊試(#11 Post76 Edition意見收集)

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

個人意見,真是有D窄

呢期始終是N70A和503的天下,感覺而言“電腦走去音响”無“音响走去電腦”那麼有説服力。自己有點不一樣,Asus是從1.3 Deluxe玩起,一早已有信心…又或者可以先搞場“8K大PK”

利申:已有version one而且少用(用Onkyo SE-200LTD多),應該會先玩玩upgrade kit粒Muse再算
Gustard X20U (Acrolink 4020iii,Oyaide M1/F1)
Audio Exp. Symphonies Plus-DX (Acrolink 4020iii,Oyaide M1/F1)
Accuphase A46 (PS-Audio AC12)
Proac D18 (Oyaide Tunami II V2 x 2)
AQ Niagara, AQ Columbia

進階玩家

FelixTheCat 發表於 2015-7-15 22:57
個人意見,真是有D窄

呢期始終是N70A和503的天下,感覺而言“電腦走去音响”無“音响走去電腦” ...

師兄其實可以去POST76 Friends Club聽下先, 伍sir摩果部機應該仲係上面......
伍sir個OP-AMP組合, 個人認為仲好過6粒MUSES01, 分析力明顯提高, 人聲更有韻味, 低頻有力
不過部分伍sir用嘅OP-AMP坊間好難搵到咁解
我自己都有部Essence One做headphone Amp, 聽完我都想托比伍sir改......
耳聽為實, 聽完先再比comment , Post76 edition就算賣8K都值(不過最好唔好賣咁貴啦..XD)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

FelixTheCat 發表於 2015-7-15 22:57
個人意見,真是有D窄

呢期始終是N70A和503的天下,感覺而言“電腦走去音响”無“音响走去電腦” ...

cat哥真係非常多謝你既真心意見,以價論聲Mod左部機係真係好唔錯下,但503我自己都未認真聽過,但就以當日我地自己試過同其他機比較下部mk2 mod完係勁既,而Mod價亦真係唔係貴,如果我有mk1係手都有機會會搵伍sir改改佢。

而我個人只係希望一部有潛力既機如果又可以提升到又仲Keep到保用,仲可以以Post76命名,真係非常之心動希望可以行到,始終唔係間間廠都接受比部來一個網站做命名架麻。但聽完cat兄咁講,可能真係未係時候啦。
(Post76 Android 手機版送出)
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

mod 機提升效能有多少? 76 版如果不貴可以考慮,但真是要找天到 friend club 聽聽先!! 我暫不是會員,可以試聽嗎?