設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: DVD迷

[討論] 愛戲之人

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

大家都係鐘意睇戲既人,值得支持!
不過當然無你每個星期都睇迷成咁啦

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
DVD迷 + 10 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

粗人敵卡 發表於 2015-10-6 13:49
近期比較有港味嘅戲
可以留意吓今年套衝鋒車

冇錯, 呢套真係港味重, 睇得都開心.
不過...其實係合拍片黎xd

評分

粗人敵卡 + 10 + 10 無可奈何…

查看全部評分

等運到

鑽石玩家

窮鬼

getyamasaki 發表於 2015-10-6 10:53
講開成龍, 我覺得新宿事件都幾好睇, 可能係劇本比較札實, 易入口.

另外成龍都放棄左佢當年特色"詼諧動作片 ...

新宿事件拍得唔錯
略嫌成龍做角色未夠徹底,居然佢自己唔販毒
後期懶正義,錢嘉樂鬧得佢啱,阻人搵食
(可能記錯劇情)

評分

查看全部評分

CD機︰Philips MC118
Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
Amp: JDS C5
lineout cable: fiio L16
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
耳牛︰JVC MX100
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

鑽石玩家

窮鬼

講吓韋家輝
佢做導演啲戲…水準唔係幾穩定
最唔掂係喜馬拉亞星,小弟認為佢眼高手低
一個字頭的誕生唔知係咪有杜sir做監製,拍得唔錯
開頭倒轉鏡頭嗰幕拍得幾正
仲有佢同杜sir聯合執導嘅電影水準唔錯
最勁係神探

評分

查看全部評分

Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

粗人敵卡 發表於 2015-10-6 20:04
新宿事件拍得唔錯
略嫌成龍做角色未夠徹底,居然佢自己唔販毒
後期懶正義,錢嘉樂鬧得佢啱,阻人搵食

呢套戲呢一點的確好反感, 充滿偽善, 我唔知係爾冬昇遷就成龍改, 定係成龍自己要求, 但夠膽講, 如果主角唔係成龍, 好難會咁拍法.
我自己作為戲迷, 冇特別針對成龍的個人生活或為人, 但佢係訪問時講過一番言論, 話自己的戲先係真的, 其他個D特技就係流的云云, 真係好白痴, 電影本身就係假的, 你點拍係自由, 關鍵係效果, 加上而家科技發達, 我覺得就算效果差唔多, 用安全的方法其實更好.

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
粗人敵卡 + 10 + 10

查看全部評分

等運到

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我就咩戲都睇, 除非嗰套戲真係偏門到過偏就唔會去欣賞, 否則都盡量抽時間去睇.

以前都會因為邊個做所以唔去睇, 依家唔會啦, 但反而對過份多特技, 甚至題材過份重覆就唔睇.

我一路都支持港產片, 唔會因為外國係大制作至睇.

評分

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Hon 發表於 2015-10-9 11:38
我就咩戲都睇, 除非嗰套戲真係偏門到過偏就唔會去欣賞, 否則都盡量抽時間去睇.

以前都會因為邊個做所以唔 ...

其實好唔好睇我都會入場睇的,港產片都有去睇嫁,因為有時屋企愛睇,入場睇可幫到我知道,邊套值得即入碟,邊套唔值,知道那套等跌價才入,不過有時好睇都冇辦法即入,係發行商包封面……難睇到冇胃口即入
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

一有新,我會入場睇過先再決定入唔入碟的
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

鑽石玩家

窮鬼

DVD迷 發表於 2015-10-20 21:58
一有新,我會入場睇過先再決定入唔入碟的

禮拜日可能去睇史匹堡套換諜者

評分

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

粗人敵卡 發表於 2015-10-21 07:43
禮拜日可能去睇史匹堡套換諜者

我都會睇,衰今日不放映,所以留星期六睇