設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: icefatgirl

[流行曲] 林憶蓮新碟《陪著我走》現已上市[已更新]

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

CPU 發表於 2016-5-16 19:14
玩盡d不如翻唱佢死敵陳慧嫻全部十首歌曲。

好提议

鉑金玩家

chakat 發表於 2016-5-21 16:27
剛CDwarehouse入咗。。。聽緊。。都唔錯啊。。舒服的作品!好過上一隻翻唱先!不過正如有位師兄講,唔好當 ...

我都覺得比上一隻好聽, 出都總好過唔出, 支持下.

銀級玩家

我係憶蓮迷,不過都無仆倒去買,等梗靚聲版。
上一隻翻唱自己歌唔係唔好,而係係咪都整啲鼓聲落去,刻意到暈。
仲有個頭版包裝真係…,後悔無等K2HD。

銀級玩家

Senior Web Designer

76-FC 藍寶石勲章

現今 Hi Res 咁流行,  大歌星唱Hi Fi 有幾奇? 我覺得會黎緊好多大歌聲會出, 之前克勤都出過啦,
但我都唔買住, 等 24bit/ 96 Download, 一係等BD......用令一隻心情咁去聽呢D HI FI 碟至係常識吧...... !!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
窮小子 + 10 + 10 一定要加分 ☆★ C兄 中午好

查看全部評分

Kit Kit Kit 2046 - Enjoy Hi Res !!

(1964 V8, AK240, Onkyo DP-CMX1, Chord Mojo, Sony PH2, Sony XBA-N3, Sony MDR-1ABT, Sony WH-1000XM2, Audio-technica -ATH CKR 10, KEF Space One, TEAC NT-503DAB.

高級玩家

rework 我覺得好正.....口味問題 !

呢張反而非常適合訓覺

星級玩家

買咗 , 好聽 , 但隻隻歌嘅調子都差不多 , 無乜特色 .

反而 Sukie's 個隻嘅編曲 GOOD , 唱得好 , 整體好好多

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

銀級玩家

Senior Web Designer

76-FC 藍寶石勲章

聽左成隻碟, 憶蓮呢隻有一首叫 "殘夢" 感覺好好, 好好聽, 呢D叫試機碟或試機歌曲,又可叫Hi-Fi 碟是無錯既, 如果香港市場上連呢D歌曲都無既, 我諗都唔會再有好野聽架啦....聽返70-80年代既歌算啦 !!

所以我會支持任何大小歌星或一D業餘歌星唱呢類歌曲, 現今的歌禾真係聽唔明架啦,
仲可以仲令到禾聽歌, 真可惜多年, 就只有這些了. !!
Kit Kit Kit 2046 - Enjoy Hi Res !!

(1964 V8, AK240, Onkyo DP-CMX1, Chord Mojo, Sony PH2, Sony XBA-N3, Sony MDR-1ABT, Sony WH-1000XM2, Audio-technica -ATH CKR 10, KEF Space One, TEAC NT-503DAB.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

tomato 發表於 2016-5-18 22:23
本來吾打算買,點知樓上師兄提起原來Eugene Pao編曲,即入。全碟感覺比想像中好,最正Within You'll Remain ...

要正包solo多吾多?  多既都會考慮下, 選曲方面真係好悶下

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

jaffeinism 發表於 2016-5-31 21:20
要正包solo多吾多?  多既都會考慮下, 選曲方面真係好悶下

一般般啦, 編曲真係唔突出
聽過幾次印象都唔深
隻碟好hifi又唔好覺
淨係覺得選曲方面大部份係環球版權歌, 好似想將版權費壓到最低

黃金玩家

jaffeinism 發表於 2016-5-31 21:20

成隻碟eugene pao主理,有啲joe pass味道,acoustic夠心思。
(Post76 Android 手機版送出)