設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 地盤肥佬

[討論] 各位點睇qdc呢個耳機品牌?見好似無咩人討論

銀級玩家

大陸嘢,垃圾!
(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

zakuboy 發表於 2016-7-24 09:17
大陸嘢,垃圾!
(Post76 Android 手機版送出)

Hihiman算唔算大陸野呢?
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

白鑽玩家

hifiman 2007年在美國創立,2010年由紐約遷往中國天津,是否大陸品牌?定位很模糊的。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Ccs56084342 發表於 2016-7-24 10:18
Hihiman算唔算大陸野呢?

Hihiman@個創辦人 南開米飯 以前係HEADPHONECLXB  會員, 勾尾出國留學...

黃金玩家

cyrusp 發表於 2016-7-23 20:26
真係用家耐時分享下就比人話打手,人地1個月閒閒地出3隻玩具指南就當金耳指標,真係心灰意冷啦,自己私底下 ...

所以而家真正的用家都唔會出文分享,怕左呢班鍵盤戰士,只懂圍插,現今香港社會的怪現象。

銀級玩家

jackorh 發表於 2016-7-24 17:35
所以而家真正的用家都唔會出文分享,怕左呢班鍵盤戰士,只懂圍插,現今香港社會的怪現象。 ...

之前試過留言讚一部player底玩 幾好聲
但另一「資深」玩家出現 講左幾句 班人就當佢神咁拜 話唔使試 仲要當埋我係打手 吹脹

黃金玩家

beastbill 發表於 2016-7-24 15:11
hifiman 2007年在美國創立,2010年由紐約遷往中國天津,是否大陸品牌?定位很模糊的。 ...

大陸人老闆,都應該算大陸牌喎
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

科林玩家

beastbill 發表於 2016-7-24 00:47
如果已CM品牌而言,有太多其他牌子選擇,美國幾大廠家,德國貨,日本貨,星加坡亦有,甚至有比較冷門的意大 ...

師兄你好,好開心又見到師兄回覆
我而加都仲心大心細,未知買邊隻
主要點解問覺得qdc呢個品牌大家點睇,就係因為我去dxx試既時候,其他品牌既demo比唔到我想要既野我
唯獨qdc幾滿足到我想要既野,但因為佢係國內品牌並且價錢唔平而有所卻步
其實我都諗過係咪qdc本身果隻係universal fit而可以改做CM而個效果已經有CM既8-9成
而其他品牌CM既demo總係一試落去覺得怪怪地又唔夠qdc好
而加我仲有heir 10a同埋ue 18pro想試埋再去決定
另外我想問下各位師兄JH係咪都有出cm?點解好似個個都買universal fit model而唔訂佢地既cm..
p.s. 我唔係打手,唔係想引起大家對qdc既注意,而且唔識形容聽感,sorry all

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

地盤肥佬 發表於 2016-7-24 21:29
師兄你好,好開心又見到師兄回覆
我而加都仲心大心細,未知買邊隻
主要點解問覺得qdc呢個品牌大家點睇,就係 ...

JH有CM, 等幾耐就問下呢樹的JHCM用家

我就怕麻煩兼吾等得, 所以只專注於係UF

qdc@我見佢介紹都好PRO, 話單元訂單大, 因為佢地間廠主要係做俾解放軍用, 所以可以攞到好大數量既BA 單元, 然後再配對, 挑選....

我自己心態係佢又吾係特別平, 同埋仲有其他有點歷史既廠都未玩過, 所以排下隊先

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Ccs56084342 發表於 2016-7-24 18:16
大陸人老闆,都應該算大陸牌喎

甘LUXMAN呢?