設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ctmk

[喇叭組合] 又係等了又等既開箱...

鑽石玩家

ilavbnm 發表於 2016-10-1 10:00
唔合你身份嘛...
講真...唔好話我成日抽你水啦...
真心覺得你應該花多D錢落部AMP度

你見我幾年至升級就知我連樹皮都食唔起 , 連CA呢D貨色我都滿足就知我唔係發燒友啦
鬼唔知金仔、老麥以至你推介CHORD正咩, 啱你同K總D富豪貴族多D, 我只可花多D錢落對喇叭咋依家.
搵部靚AMP當然係好, 不過我覺得喇叭至係靈魂, AMP都只係心肺

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

ctmk 發表於 2016-10-1 12:44
你見我幾年至升級就知我連樹皮都食唔起 , 連CA呢D貨色我都滿足就知我唔係發燒友啦
鬼 ...

其實你揀嘅器材(全套)價錢同我套差唔多...
我套E360+260D+SCM7...加埋5皮左右
你套天朗+CA有機會過5皮...扮咩窮...
夾唔夾亦同平貴無必然關係
我之前講過...我套組合當中...250i平均分高過E360
我亦無叫你一定要買金仔/老麥
我意思係唔好一開始就困住自己(只選某D器材)
一套器材...我贊成喇叭先行
但係...之後就係要想喇叭與AMP之間配合
只要喇叭與AMP夾的話...之後就好辦事...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

鑽石玩家

ilavbnm 發表於 2016-10-2 10:21
其實你揀嘅器材(全套)價錢同我套差唔多...
我套E360+260D+SCM7...加埋5皮左右
你套天朗+CA有機 ...

我基本上都話一定要某某牌子, 只係鍾意D玩具白白淨啫 (我就係咁膚淺)
其實喇叭與AMP夾唔夾取於於自己耳仔至真, 人家說話聽下就算.

話時話,我對TANNOY + CA個價都只係你估嘅一半咋

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

ctmk 發表於 2016-10-2 17:32
我基本上都話一定要某某牌子, 只係鍾意D玩具白白淨啫 (我就係咁膚淺)
其實喇叭與AMP夾唔夾取於 ...

問題係你肯定買左 CA 之後一定唔會再升級 ?
(Post76 Android 手機版送出)
【苦盡甘來】

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

ctmk 發表於 2016-10-2 17:32
其實喇叭與AMP夾唔夾取於 ...

如果 C 總鍾意銀面,何不考慮下 Luxman
【苦盡甘來】

鑽石玩家

keke323 發表於 2016-10-2 22:19
如果 C 總鍾意銀面,何不考慮下 Luxman

Luxman的確係唔錯, 可惜太貴, 遙不可及啊

鑽石玩家

keke323 發表於 2016-10-2 22:16
問題係你肯定買左 CA 之後一定唔會再升級 ?
(Post76 Android 手機版送出) ...

下一步(幾年後)係搵部夾到 TANNOY嘅AMP囉

3萬

白鑽玩家

- KK-

ctmk 發表於 2016-10-2 22:54

大家都係唔想你行冤枉路啫....我之前其實都好想入部萬零蚊既二手 int amp 玩住先
但每次當我諗到金仔始終係我終極目標 我先忍左咁多年咋
【苦盡甘來】

3萬

白鑽玩家

- KK-

ctmk 發表於 2016-10-2 22:52
Luxman的確係唔錯, 可惜太貴, 遙不可及啊

睇你買咩級數既啫
【苦盡甘來】

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ctmk 發表於 2016-10-2 22:54

師兄,太陽落山了……時間唔等人

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
benwongkk + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1