設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: panerai

[用家報告分享] 回顧2023 與 2024第一張併圖

銀級玩家

que 發表於 2024-1-14 11:15
想要退燒買B&W風險太高
真係想退燒果斷轉brand 會快d

其實退左燒一段時間,入對805果一刻係諗住輕輕咁聽吓,但結果都係翻燒了🥲
而家用A48算係推得穩穩定定,有合理應有表現😃

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

panerai 發表於 2024-1-13 23:54
冇乜方向呀😂
其實都係隨緣咁去玩,唔係去買電視既話,根本唔會後續搞左咁大剷嘢出黎。
若然繼續身痕,我 ...

盡可能就唔建議,個人意見,我之前都係成套siltech ,880電線,680平衡線,770喇叭線,而家留底既只靜返880P,其他換走晒了,玩蕭踢最基本要去到880先比較靚聲(可以既換埋古河銀碳纖頭,效果更上一層樓),之前全套蕭踢味太重了,而家XLR線分別換左古河同TQ,效果比680/880都好

銀級玩家

Benip 發表於 2024-1-14 12:24
盡可能就唔建議,個人意見,我之前都係成套siltech ,880電線,680平衡線,770喇叭線,而家留底既只靜返8 ...

Thanks 師兄分享!🙏🏼
不過大家器材組合唔同,較難套諸於四海皆準確,我自己就暫時感覺so far so good !😁
雖然880級數係好,但於我黎講都要與器材價格比例上匹配先得,所以我只係部A48用880p,串流前級、時鐘等用680p就算,正如師兄你鐘線都只用380而已👍🏼

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

panerai 發表於 2024-1-14 17:38
Thanks 師兄分享!🙏🏼
不過大家器材組合唔同,較難套諸於四海皆準確,我自己就暫時感覺so far so good  ...

380鐘線只係岩買鐘,暫時買黎用住,遲下有機會升級,買380貪蕭踢線比較容易甩手

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
panerai + 10 + 10

查看全部評分

銀級玩家

Benip 發表於 2024-1-14 18:31
380鐘線只係岩買鐘,暫時買黎用住,遲下有機會升級,買380貪蕭踢線比較容易甩手 ...

期待師兄分享👍🏼

鉑金玩家

師兄, 鐘線可以考慮下Acrolink Mexcel, Mexcel係日本Eso配搭線材來

評分

查看全部評分

銀級玩家

vivibo 發表於 2024-1-16 09:35
師兄, 鐘線可以考慮下Acrolink Mexcel, Mexcel係日本Eso配搭線材來

Thx c hing !
其實都借左朋友條75ohm既Acrolink返黎,一直未有的起心肝拮落去試吓,礙於N05XD 與 G05 都recommend 用50ohm 鐘線,所以一直糾結中。

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

"礙於N05XD 與 G05 都recommend 用50ohm 鐘線,所以一直糾結中"

不用糾結推介以下

photo: 50 ohm.jpg

毒友們用於10m clock中最高級別的clock cable
(他們暫畤手上中最頂一條)

曾借來一玩果然有料到不是流料部dac好似換左機咁
(當時試完是不想還給他們)

相比之前saec,ht來說全面ko它們了4k價位完全冇投訴

評分

panerai + 10 + 10 師兄報告詳盡,真正用家心得。

查看全部評分

銀級玩家

20120820 發表於 2024-1-18 13:28
"礙於N05XD 與 G05 都recommend 用50ohm 鐘線,所以一直糾結中"

不用糾結推介以下

多謝師兄推介,我會認真做做功課!
個價錢都ok呀!與Siltech 380D鐘線差唔多👍🏼

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

panerai 發表於 2024-1-16 11:53
Thx c hing !
其實都借左朋友條75ohm既Acrolink返黎,一直未有的起心肝拮落去試吓,礙於N05XD 與 G05 都r ...

其實最終都係以聲收貨,市面上大部份鐘線都係75,50ohm選擇少好多,就算二嫂自家出果條旗艦DA6100都係75ohm,所以落50/75ohm鐘線都唔會對機有壞影響的,只有聲岩唔岩自己聽

評分

查看全部評分