設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: bestrecruit

[喇叭組合] 大家請小心中伏二手音響收買佬。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

係典型祖國二手佬衣著, 上兩次上門收我舊冷氣同舊洗衣機分別兩次兩個唔同人, 但衣著一樣.
祖國二手佬專門將價壓至不合理地底, 如電話講左洗衣機係點樣咩款, 嚟到就, 哎呀, 原來係呢隻呀, 我以為嗰隻tim. 如果嗰隻我$200同你收, 呢隻冇人要嘅, 我$20同你搬走佢...
終於我益左垃圾婆, 叫佢揾埋保安推走佢, 好似話本來二手佬$100收左.

不過本地二手佬依家好多都學左祖國二手佬啲野咯, 有次叫本地二手佬收mon, 都預左唔值錢, 14吋crt mon收$50, 由佢
跟住佢話, 嗱, 你呢對就值錢嘞, 呢對我$500同你收左佢, 指住對PMC.

黃金玩家

回復 61# edm230
師兄都唔算激气.
前幾個月我老細換左新TV, 見部舊42"阻訂, 就叫收買佬上門, test完view完一切正常, 最後話"舊款喎, 70蚊喇!".....我气頂心頭, 最衰老細志在清場, 就收70賣左, 眼不見為淨!....story 未完....
....收買佬一手比錢, 一手指住 對 Harbeth 3/5 話: " 呢對細細隻唔洗我用力搬, 係就我 $100 同你收埋佢. "  
billy

銀級玩家

你不如同二手收賣佬讲,我屋企有蕉,你食唔食啊。

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

哈,多謝各位師兄的經驗,睇到我想講粗囗。好采我遇到啲師兄都好好人

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

回復 1# bestrecruit

I am selling a pair of Dyna Focus front speakers and Dyna centre speaker. Members cant give me good price, so I cant sell them. If price not good, I wont sell them, I wont cheap sell my lovely gears. I will leave them for my own use.