設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 4pk

[討論] [分享]鑽鑽鑽...鑽爆距(P.5 updted) 電視機掛牆不求人

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

補充多小小資料,呢個架送多4支野比唔同size TV用,不過大家買時check真個螺C,基本上市面有2隻size通用,小心 ...
4pk 發表於 2011-5-10 22:17

ching 可否 pm 話我知電鑽係 ssp 邊間買啊 thanks
Panasonic TH-P42G10H (PE LAB ST)
Pioneer SC-LX73 (Viablue X60)
Pioneer BDP-320 (Ortofon 3900 Silver)
Panasonic DMR-EH58
FS: Quad L-ite CS: Quad L2C
Sub: Emotiva X-Ref12

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

4pk兄!唔想掃你興!唔關把鑽事,你都已經鑽入左啦!仲掛埋部TV添!
買過把"油壓鑽"都冇改變呀!係最驚你幅"發布膠"磚牆唔夠力啫!
或者你搵過幅石屎牆黎掛TV啦!

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

ching 可否 pm 話我知電鑽係 ssp 邊間買啊 thanks
fokfok 發表於 2011-5-10 23:49

呢把係"雞仔鑽"黎鑽唔到石屎呀!你要鑽石屎就要用"油壓鑽"啦!

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

回覆: [分享]鑽鑽鑽.......鑽爆距

[quote]ching 可否 pm 話我知電鑽係 ssp 邊間買啊 thanks
fokfok 發表於 2011-5-10 23:49

呢把係"雞仔鑽"黎鑽唔到石屎呀!你要鑽石屎就要用"油壓鑽"啦![/QUOTE]

Ching, 你又知我要鑽石屎,有冇邊隻油壓鑽又平又靚又好用呀,介紹畀我知丫, 謝謝。

發送自我的 Desire HD 大板凳

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 22# KING

King兄多謝意見, 其實我部TV上左落主力牆(石屎鋼根),因為小第屬於粗重勞力1族,所以呢把cheap cheap 鑽亦難唔到小弟,如果c文1族可能要小小時間,不過呢把野真系堅堅地架.........甘荷包鬆動近糸買把再堅D la

.

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
circleli + 10

查看全部評分

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 21# fokfok

近地鐵,距地都有油壓鑽,記住拍價,可以差成$100

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
circleli + 10

查看全部評分

3萬

鑽石玩家

呢把係"雞仔鑽"黎鑽唔到石屎呀!你要鑽石屎就要用"油壓鑽"啦!

Ching, 你又知我要鑽石屎,有 ...
fokfok 發表於 2011-5-11 00:14 [/quote]

買"紅M"啦!即係"牧田"Makita!
http://www.e-tools.tw/products_bosch.php?id=4&pagego=4

2萬

鉑金玩家

回復 27# KING

C父至愛牌子,平(青見)正,

話時話...我老豆間房TV掛牆33" samsung LCD,距塭samsung裝,部牆明明系吉既,但到依架都有5年幾,仲Ok下

3萬

鑽石玩家

回復  KING

King兄多謝意見, 其實我部TV上左落主力牆(石屎鋼根),因為小第屬於粗重勞力1族, ...
4pk 發表於 2011-5-11 00:23

4pk兄!得罪講句!有錯莫怪!唔好打面喎!
你出咁多張磚牆相出黎,又教人用"雞仔鑽"黎鑽牆!
但最後你都係掛左係"石屎"牆上面喎!之不過係話自己好好手力都鑽得入咋!
咁樣你好似有D誤導大家喎!

2萬

鉑金玩家

4pk兄!得罪講句!有錯莫怪!唔好打面喎!
你出咁多張磚牆相出黎,又教人用"雞仔鑽"黎鑽牆!
但最後你都係掛 ...
KING 發表於 2011-5-11 00:40

又唔糸用左好大力,買鑽時先問清楚,我問個sales,梯我坩樣用呢把野ok麻,距就一路同我分析話我ok(我有問距洗ng洗用油壓),.....我部LG40" 29kg,問過代理同上門維修d C父,距地都話如果我將距裝上間房既牆系ok,.......磚牆相系比大家梯到部牆系用咩磚做,比個idea大家,當然物料有別......如果有筆直買好D糸個人喜好........而見到既亦系我親自整(除左張空心磚,因我無用開),當然如果你掛60"應該唔洗問系主牆la..........33"samsung LCD 38kg向空心磚牆,samsung代理話無問題,.......相信大家去買野時亦會好似我甘去問清楚先買,如果呢度引起悟會真系唔好意思

如果有 ching有興趣買同樣既設備,請買前查詢清楚,以免浪費時間金錢.