設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: pong661

[請教] PMC TB2i 夾luxman原來咁正嫁!!

黃金玩家

回復  faihim

Ching 509u 既價錢可以買好多新玩具玩啦,暫時真係唔捨得住。 ...
pong661 發表於 2011-9-6 00:37

無問題,最緊要自已聽得開心就得la

新仔玩家

回復 20# wwwbrian

C hing 我買果陣時全新$9800 而家7500都幾低丫重有補養,不個我都會買全新的
有感情啲,8200Cdp 重可以做埋dac,重有多個filter簡,我都得都低用!可以一試!

新仔玩家

回復 21# faihim

多謝ching議見!不過可能係我玩音響年資尚淺!

星級玩家

回復  wwwbrian

C hing 我買果陣時全新$9800 而家7500都幾低丫重有補養,不個我都會買全新的
有感情 ...
pong661 發表於 2011-9-6 22:05

讚成ching 所講

我都覺得買新好過,始終CDP
TV: LG 65LA9700
2 Ch: Audiolab 8200CD + Parasound JC2 + MC2 1250
Front: B&W 804D2
AV Pre-PWR: Marantz AV7005 + Proceed BPA3
Center: B&W HTM4D2
Rear: MK Sound M-4T
Sub: Sunfire HRS-

星級玩家

pong661 ching 你好~ 我exactly 同你一樣用Luxman 505U 搭 Audiolab 8200CD

我之前用Quad 11L2,o岩o岩買左Dynaudio S1.4

睇完ching 意見,心都寒一寒…

其實我之前一開始諗住買PMC GB1i

但最後去過幾間鋪試,都硬係差dd

再試過好多其他喇叭(Elac 247, 310, Cm7, cm8, dali ikon, pmc tb2i, ATC SCM11,…),係試過S1.4,一試中情

其實我對Dyna 一般,因為d聲有d偏勁

我去過原音試過Lux + Dyna ,都算夾,at least 好過夾 Monitor Audio 或者 Proac

但given 佢個價錢,實在難以搵到同價位o既其他選擇,contour 同 Focus 比較被忽視

有無興趣交流一下?我可以pm 我電話比你~

鑽石玩家

Luxman 505U 搭 Audiolab 8200CD
我都係呢
Spk 用B&W CM7
上完Post76..不知不覺中左毒

星級玩家

Luxman 505U 搭 Audiolab 8200CD
我都係呢
Spk 用B&W CM7
sanlamsan 發表於 2011-9-7 10:58

ching, 又多一位8200CD+505U!!!

有無興趣交流一下?我可以pm 我電話比你~
2 Ch: Audiolab 8200CD + Parasound JC2 + MC2 1250
AV Pre-PWR: Marantz AV7005 + Proceed BPA3

新仔玩家

SYeah Ching 我對dyna是入門級而你是中上級應該好唔同喎,我之前玩的dyna其都有佢啲特別之處,由其音埸深同埋個勁而不肥的低頻,不過佢對amp的要求真是很高的,不是咁易玩得好。所以我投了降應輸了。

星級玩家

SYeah Ching 我對dyna是入門級而你是中上級應該好唔同喎,我之前玩的dyna其都有佢啲特別之處,由其音埸深同 ...
pong661 發表於 2011-9-7 13:48

Ching

S1.4都唔係乜高級嘢

想問下大家505u 個平衡輸入用正相定反相?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

回復 29# syeah

日美機正相 歐洲機反相